Serit Led Calistirmak

Öncelikle merhaba. Şimdi size birkaç tavsiye ve öneride bulunacağım. LED'i akvaryumun içerisine yerleştirecekseniz suyun içerisine kesinlikle sokmayın. Verilen elektrik balıklarınıza zarar verecektir. Onun dışında adaptör olarak evinizde kullanmadığınız 12 V 1 A modem adaptörü vardır onunla LED'i besleyebilirsiniz. Yukarıdaki arkadaşın önerdiği Trafo ayarlı adaptörü hiç önermiyorum çok ısınır ve kazancı düşük olur. Adaptör alırken 12 V 1 Amperden aşağı inmeyin. Alacağınız adaptör 12 V olmalı ancak amperi 1 amper ve üzeri olur. Fazla Amper göz çıkarmaz ancak fazla V LED'i yakabilir.

Tekrar merhaba. Urun elimde şuan ancak nasil baglayacagimi bilmiyorum. Yardim eden olursa cook memnun olurum :/

Fotograflar buyuk oldugundan atamadim. Tam ismi Ataba AT-500 Kademeli Adaptor.

Oylece kenarda duruyor yokmu yardim edebilecek ? :

Hocam sen dedigin zaman ben siparis vermisitim kargoya veriliyordu. O yorumu verdikten sonra gordum. Nasil iyi degil mi, benim isimi gormez mi bu adaptor ?

Görür ama ısınacak. Sonuçta LED çalıştırıyorsunuz 500 mA adaptör zorlanacaktır o uzunluktaki LED'i çalıştırırken. Neyse şimdi şöyle yapın. Adaptörün kablosu var ya birçok çıkışı var onun 2 ucu var birisi 9 V pil doldurma için bir de ince uclu kablo var. İşte o ince uçlu kaboluyu ortadan kesin. Sonra LED'in - sine siyah kabloyu bağlayın. Sonra LED'in + sına da beyaz çizgili kabloyu bağlayın. Sonra da adaptörü fişe takın. LED yanacaktır. Voltaj ayarından da parlaklık ayarlayabilirsiniz.

Çok teşekkürler. Yarından sonra yapmaya başlayacağım büüyük ihtimalle. Yapmadan önce şunları sormak istiyorum.
Kes dediğiniz ince uç bu uç mu ? Bir de başını kopartacağı değil mi ;

xMXH7wI.jpg

Son olarak led e kabloyu lehimlerken nereye lehimleyeceğiz 1.resimdeki yere mi 2. resimdeki yere mi ?

1.resim : Uçtaki sarı noktalara mı ?
6nTPU2l.jpg

2.resim : Ortaya yakın olan bu demir yerlere mi ?
d0ZV34g.jpg

Hocam çoook teşekkürler gercekten. Hic yapmamistim ama anlatimin sayesinde cok kolay yapabilecegimi dusunuyorum. Saygilar.

Son bir sorum daha olacak. Şimdi led silikonlu oldugu icin sari noktalar dada silikon var orayi bıçakla soyacakmiyim acaba ?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı