Şerit LED çok ısınıyor

Cherax

Hectopat
5'er metre olmak üzere 15 metre şerit LED'im var ve hepsi uç uca bağlanıyor. Trafodan taktığım ilk LED çok ısınıyor ve parlak yanıyor. Diğer uçtaki LED neredeyse parlamıyor.
Uç uca takmasam bile sadece 5 metrelik LED'i taksam bile ısınma devam ediyor. Ne yapmalıyım?
İlk bağladığım LED ne olursa olsun ısınıyor ve 10 saniye elimi değdirsem elim yanmaya başlıyor.

IMG_20210614_222702.jpg

LED'lerin üzerinde belirtiyor zaten + olan da +12v yazar diğerlerinde g r b yazar. +12v yazana + yı bağlayacaksınız o kadar. - yi bağlamaya gerek yok. Son kısımdan ve diğer LED'in + sından + yı bağlayın ekstra kablo ile LED'ler parlak yanacaktır.

Hocam sizin dediğiniz gibi trafodan çıkanla değil de, kontrolcüden çıkan kabloyu bağladım sona.
Şimdi baştaki ve sondaki LED'ler yüksek ışıkta yanarken ortadaki az ışıkta yanıyor. Ve ben ortadakine de güç kablosu sararken çirkin bir görüntü olmasını istemiyorum. Ne yapmalıyım?

Hocam sizin dediğiniz gibi trafodan çıkanla değil de, kontrolcüden çıkan kabloyu bağladım sona.
Şimdi baştaki ve sondaki LED'ler yüksek ışıkta yanarken ortadaki az ışıkta yanıyor. Ve ben ortadakine de güç kablosu sararken çirkin bir görüntü olmasını istemiyorum. Ne yapmalıyım?

Her ikisi de oluyor, fark etmez. Nasıl olsa + gidecek. Yine aynı şekilde LED'i yapıştırdığın zaman alt kısmında kalan boşluğa doğru atabilirsin çektiğin kabloyu. O zaman çirkin görüntü olmaz. Eğer tavana yapıştırmayıp görünür bir yerde kullanacaksanız şerit LED'in yanından doğru gözükmeyecek şekilde çekebilirsiniz kabloyu. Bİr de çektiğin kabloyu diğer kabloya lehim ile lehimleyebilirsin.

Her ikisi de oluyor, fark etmez. Nasıl olsa + gidecek. Yine aynı şekilde LED'i yapıştırdığın zaman alt kısmında kalan boşluğa doğru atabilirsin çektiğin kabloyu. O zaman çirkin görüntü olmaz. Eğer tavana yapıştırmayıp görünür bir yerde kullanacaksanız şerit LED'in yanından doğru gözükmeyecek şekilde çekebilirsiniz kabloyu. Bir de çektiğin kabloyu diğer kabloya lehim ile lehimleyebilirsin.

Çok teşekkür ederim. Odama 10 metre yetiyormuş zaten 3. yü kullanmama gerek kalmadı. Fikir belirten herkese teşekkür ederim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı