Sertifikanın MEB onaylı olması ne gibi bir fayda sağlar?

Kratos Father

Megapat
Makaleler
1
Yer
Türkiye
Daha fazla  
Merhabalar. Yakın zamanda uzaktan eğitim veren bir kursun derslerine ve sınavlarına girerek eğitim aldığıma dair sertifika almaya hak kazandım. Fakat MEB onaylı olması noktasında biraz tereddüt içerisindeyim. Ücretli bir kurs olması hasebiyle ücretinden yana sıkıntım olmasa da illa ki MEB onaylı olması mı gerekiyor? CV eklemek için geçerli olabilecekken MEB tarafında farklı durumlar mevcut. Siz ne düşünüyorunuz? Sertifikanız varsa ve alacağınız zaman böyle bir kriteri öncelik olarak görüyor musunuz yoksa sertifikam olsun da MEB onaylı olmasa da olur diyor musunuz?

Sertifikalar önemsiz, deneyim konuşur.

CV'nize boş boş sertifikalar eklemeyin, bugünlerde bir bakkaldan bile sertifika alabilirsin.

Grafik tasarım alanındayım ve sertifikam yok, yaptığım işler ve referanslarım sayesinde iş buluyorum. Sertifika sahibi olan arkadaşların yapabileceklerini test ettiğimiz zaman patates çıkıyor.

Son düzenleme:
Dostum MEB onaylı demek yapılan işin denetimli planlarının gözlemlendiği güvenli iş demek. Bu nedenle MEB onaylı diye yazılır. Sistemde her yerde geçen sertifika anlamına da gelebilir. Ha MEB bu onayı alırken nasıl veriyor, MEB'e artık ne kadar güvenebiliriz gibi sorular da önemli sorular artık... Her türlü onaylı olan onaysız olandan daha güvenlidir.

Onaylı sertifikaları e-Devlet üzerinden sorgulayıp bulabilmen dışında ek bir faydası yok. Örneğin bende zamanında 200 TL'ye 4 sertifika almıştım eğitimlere girmedim bile, 4 tane soru sordular önceden cevaplarını verdiler ve sonucunda e-Devlet onaylı sertifikam oldu bana iş hayatımda en ufak bir faydası olmayacak kağıt parçalarına 200 TL verdim yani. Uzun lafın kısası sertifikalar önemsiz şeylerdir özellikle güncel piyasada para vermek saçmalıktır. 2 gün süren, internetten bedavaya öğrenebileceğiniz Life cycle Assasment'i mühendislik odaları 7.500 TL'ye öğrettiklerini iddia ediyorlar.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı