Servis garantili ASUS RX6600 için kullanıcı hatası deyip ücret istiyor

PrimeLady

Hectopat
Katılım
3 Ocak 2021
Mesajlar
56
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
ASUS Dual RX6600 ekran kartım aldığımdan beri oyunlarda, günlük kullanımda "AMD yazılımı sisteminizde bir sürücü zaman aşımı tespit etti." diye bir hata çıkararak 5-10 saniye siyah ekranda kalıyor ve açık hangi uygulama varsa kapatıyor. Ben de düzelir diye sürücüleri silip tekrar yükledim ama düzelmedi. Bunun üzerine garantiye yolladım ve sorunsuz diye döndü. Bilgisayara iş için ihtiyacım olduğu için 2.kez garantiye birkaç ay sonra gönderdim. Bu sefer "ürün bilgisinin ve BİOS'unun değiştirildiği saptanmıştır, ürünün garantisi bozulmuştur, ürün arızalıdır ve işçilik dahil 11500TL alınacaktır" şeklinde bir yazıyla servis döndü. Açıkçası ekran kartının BİOS'unun olduğunu bile bilmiyordum ben. Aldığımdan beri bozuk bir ürün var, o kadar para verdik ne doğru düzgün kullanabildik ne oyun oynayabildik. Serviste böylece kullanıcı hatası dedi. ServisPoint'i aradım ve teknikerler böyle bir karar verdiyse biz bir şey yapamayız dediler. Ne yapmalıyım? Tüketici hakem heyetine mi başvurayım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Laptop kullandığım için ekran kartı BIOS'u nedir nasıl ayrım var bilmiyorum ama BIOS Events'i inceleyip herhangi bir işlem var mı, varsa servise gittiği tarihte mi inceleyebilirsiniz?

Servisler sağ olsun işlemi kendileri de yapsa yetkisiz işlem deyip işin içinde çıkabiliyorlar çünkü maalesef yaptıkları işlemleri belgelendirmek zorunda değiller.
 
ASUS Dual RX6600 ekran kartım "AMD yazılımı sisteminizde sürücü zaman aşımı tespit edildi" şeklinde uyarı vererek oyunlardan atıyordu. Bende birkaç çözüm denedikten sonra GPU BIOS'unu yeniden yükledim. Yani BIOS'u değiştirmedim, sadece GPU-Z'den ekran kartı BIOS'unu dosyaya kaydet dedim ve sonra BIOS'u yeniden flashladım. Fakat çözüm olmadı ve çökmeler devam etti. Bende garantiye gönderdim ve serviste ekran kartının arızalı olduğu fakat BIOS değiştirildiği için garantinin bozulduğunu ve onarım için 11500TL tamir ücreti alacaklarını söylediler. Bende reddettim ve konu hakkında ASUS'a mail attım. Fakat yine çözüm olmadı. Onlara BIOS'u değiştirmediğimi, sadece yeniden flashladığımı söyledim. Zaten kendi ekran kartı kullanıcı kaynaklı hatalar formunun 10. maddesinde hasar: "değiştirilmiş BIOS" yorumlar: "ASUS tarafından üretilmemiş bir BIOS yazılımı kullanılmaktadır" yazıyor. Bu durumda stok ASUS BIOS'unu yeniden flashlamak garantiyi bozmaz ki? Ama yine de kabul etmiyorlar. Ne yapacağım ben?

Bahsettiğim Ekran Kartı Kullanıcı Kaynaklı Hasar Kriterleri Formu : [Ekran Kartı] Kullanıcı Kaynaklı Hasar (KKH) kriterleri | Resmi DesteÄi | ASUS Türkiye
 

Yeni konular

Geri
Yukarı