Servise giden bilgisayar daha kötü halde döndü

Efxn2

Centipat
Daha fazla  
Bilgisayarımı teknik servise vermeden önce BIOS, Boot Manager ve USB soketleri çalışıyordu. Tek sorun, bilgisayarı açtığımda "otomatik onarma" kısmına gidip yarıda donması ve ardından mavi ekran vermesiydi. Yani asıl sıkıntı buydu.

İşlerim olduğundan dolayı laptopu babama verdim, götürmesi için. Kendisine, "açıklama isterlerse beni ararsın, detaylı anlatırım," dedim. Ancak babam sadece "bilgisayar bozuk, düzeltir misiniz?" demiş. Servis, arıza tespiti için 1.200 TL ücret aldı. Barkodda "müşteri arıza bilgileri" kısmına "görüntü gelmiyor" yazmışlar.

Her neyse, bilgisayarı daha sonra fabrikaya göndermişler (garantisi yok). Yapılan işleme göre; "anakart PCB'de yanık bulunmaktadır. Anakart ve batarya arızalıdır." diyerek 50.000 TL ücret talep etmişler. Biz tabii ki kabul etmedik ve bilgisayarın geri gönderilmesini istedik.

Bilgisayarı aldıktan sonra doğrudan eve bıraktım, işlerime döndüm. Akşam geldiğimde ise USB portlarının çalışmadığını, BIOS'a ve Boot Manager'a girilemediğini fark ettim. Aynı zamanda fan, sanki bir yere takılıyormuş gibi çok yüksek ses çıkarıyordu.

Şimdi ne yapacağımı tam olarak bilmiyorum. Dilekçemi yazacağım ama öncesinde teknik servisten tutanak mı istemeliyim, Casper ile mi görüşmeliyim, yoksa doğrudan tüketici hakem heyeti'ne mi başvurmalıyım? Bu konuda bilgi verirseniz çok sevinirim.

Başka fikri olan?
Cihazınızın garantisi olmadığı için fazla bir hakkınız yok. Eğer satın aldığınız tarih 5 yılı geçmediyse ve ürünün güncel değerinden fazla para istendiyse cihazınızın kullanım ömründen yola çıkıp güncel satış fiyatının üzerinde onarım ücreti istendiğini belirterek servisten zarar görmüş şekilde geri döndüğünün eklemesi ile birlikte THH'ye değişim talebi ile şikayetini yapabilirsiniz. Burada dosyanızdaki karşı taraf satıcı olmalı, servis değil. Kullanım ömrü boyunca serviste ücretli veya ücretsiz bakımından sorumlu taraf satıcı, ithalatçı ve üreticidir. Dolayısıyla servisin arızası durumunda da sorumlu taraf bunlar olur.

Lakin servise verildiğini kanıtlamanız gerekiyor. Servis raporu verilmek zorunda eğer verilmediyse bunu kendilerinden isteyin. Ayrıca servisle görüşmelerinizi olabildiğinde yazılı yapın ve bu yazışmaları THH dosyanıza eklemek için saklayın.

Cihazınızın garantisi olmadığı için fazla bir hakkınız yok. Eğer satın aldığınız tarih 5 yılı geçmediyse ve ürünün güncel değerinden fazla para istendiyse cihazınızın kullanım ömründen yola çıkıp güncel satış fiyatının üzerinde onarım ücreti istendiğini belirterek servisten zarar görmüş şekilde geri döndüğünün eklemesi ile birlikte THH'ye değişim talebi ile şikayetini yapabilirsiniz. Burada dosyanızdaki karşı taraf satıcı olmalı, servis değil. Kullanım ömrü boyunca serviste ücretli veya ücretsiz bakımından sorumlu taraf satıcı, ithalatçı ve üreticidir. Dolayısıyla servisin arızası durumunda da sorumlu taraf bunlar olur.

Lakin servise verildiğini kanıtlamanız gerekiyor. Servis raporu verilmek zorunda eğer verilmediyse bunu kendilerinden isteyin. Ayrıca servisle görüşmelerinizi olabildiğinde yazılı yapın ve bu yazışmaları THH dosyanıza eklemek için saklayın.
2021 yılında almıştık, üzerinden 4 yıl geçti. Ne zaman verildiği ve ne zaman teslim alındığına dair barkod mevcut; bu da durumu kanıtlamaya yeterli. Sizce ayrıca oraya gidip tutanak tutturmaya mı çalışayım, yoksa doğrudan Tüketici Hakem Heyeti’ne mi başvurayım?

2021 yılında almıştık, üzerinden 4 yıl geçti. Ne zaman verildiği ve ne zaman teslim alındığına dair barkod mevcut; bu da durumu kanıtlamaya yeterli. Sizce ayrıca oraya gidip tutanak tutturmaya mı çalışayım, yoksa doğrudan Tüketici Hakem Heyeti’ne mi başvurayım?
Tutanak tutturmaya çalışarak bana kalırsa boşuna zaman kaybedersiniz, çünkü sorumluluk almamaya çalışacaklardır. Ancak bu şekilde bir yol izlemek istiyorsanız denemekten zarar gelmez. Ayrıca servise dair raporu yoksa yazılı iletişim adresleri (eposta) gibi bir yerden isteyin. Olabildiğince pasife yatıp hatta ödeyebilecek gibi yapıp kendilerinden servisin detaylarını yazışmalar elde etmeye çalışın. Aynı şekilde sorunların sonradan oluşmuş olduğuna dair yazılı kendilerinden geldiğinde oluştuğuna dair kabul etmeseler dahi herhangi yazılı bir cevap almaya çalışın.

Tüm bu yazışmaları belgeleyerek THH dosyanıza eklerseniz elinizi biraz daha güçlendirmiş olursunuz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı