Ses Çıkartmayan PSU Tavsiyesi

Reflexies

Kilopat
Merhaba arkadaşlar öncelikle iyi haftasonları diliyorum. Yakın zamanda kendime ortalamanın üstünde bir bilgisayar topladım bileşenlerim şu şekilde :

İşlemcim : Intel Core i5 9400F Soket 1151 2.9GHz 9MB Önbellek 6 Çekirdek 14nm İşlemci | ITOPYA
Anakartım : ASUS EX-H310M-V3 Intel H310 Intel Soket 1151 DDR4 2666MHz VGA Anakart | ITOPYA
Ekran Kartım : ASUS Geforce GTX1060 DUAL OC 6GB GDDR5 192Bit DX12 Ekran Kartı | ITOPYA
Kasam : Sharkoon TG4 Mavi USB3.0 4XLed Fan ATX Gaming Kasa | ITOPYA
SSD : ADATA 480GB SU630 3D NAND Sata3 2.5'' SSD (520MB Okuma / 450MB Yazma) | ITOPYA
Power Supply ım ise Cooler Master Elite V3 600W Aktif PFC 120mm Fanlı PSU | ITOPYA

Ben bu PSU'yu aldığıma bin pişman oldum yük altında çok fazla Coil Whine yapıyor resmen ağlıyor PSU sebebini bilmiyorum sanırsam kronik bir problemmiş priz değiştirdim farklı yerlerde denedim ama aynı değişen hiçbir şey olmuyor. Ben de değiştirmeye karar verdim araştırdıklarım arasında çok kararsız kaldım önerilerinize açığım.

Sharkoon SHP650 V2 650W 80 Plus ATX PSU | ITOPYA 300TL
Thermaltake Smart 600W 80 Plus 12cm RGB Led Fanlı PSU | ITOPYA 350TL
Captcha Verification 341TL
ePttAVM - FSP 600w Hydro 600 12cm Fan Aktif PFC 80+ Bronze Power Supply (PS 450 TL
Seasonic S12II-620 güç kaynağı ünitesi 620 W Siyah SS-620GB - Nanokatalog 444TL

Yük altında dahi ses çıkartmayacak bir PSU arıyorum araştırmalarıma göre FSP'nin 60AHBC 80+ modelinde yüzde 85 verimlilik varmış bu da bronz sertifikasıyla eşdeğer oluyor 100 lira daha fazla verip FSP'nin Hydro modelini almalı mıyım? CW'den çıkan ses beni çok fazla mahvediyor kanser oldum yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Edit : Sisteme 600 W yetiyor diye bunları araştırdım eğer daha yüksek almamı önerirseniz her zaman tavsiyelere açığım.

Cooler master hiç önermiyorlar diye hiç o topa girmedim ama araştıracağım. Itopyadan hazır sistem aldığım için montajı itopyaya ait. Tahminimce hepsini yapmış olabilirler kasanın içinde default gelmişti o yüzden psuya takılmamıştım ama araştırmak gerekebiliyormuş Peki sizce 700 W lık bir psu almalı mıyım ? Captcha Verification gönlüm bundan yana ama eğer sistemimi besleyemez diyorsanız 700 lük bakacağım. Fsp nin bu modelinde +80 var ayrıca yüzde 85 verimliliği yazmışlar sadece sertifikası yok bronz sertifikayla birebir nerdeyse ne düşünüyorsunuz ?

FSP kullanmışlığım oldu CW yaşamadım. Muhtemelen sende yaşamazzsın değişim yapabiliyorsan al. Evdeki elektrikte bir sorun yok değil mi? Bölgende voltaj sürekli düşükse de çığlık atabilirler.

Yok yok hiçbir sıkıntı yok ev ile ilgili. Peki sizce FSP nin 600W olanını mı almalıyım yoksa 700W mı ikisi arasında 65 tl fiyat farkı var yani 100W fazla olması her zaman yararıma diye düşünmekteyim ikisinde de 80+ sertifikası var sanırsam 700W lık alacağım.

Ben CM MasterWatt 500 80+ kullanıyorum memnunum. Sistem tam yük altında 0 ses geliyor belkide fanı çalışmıyordur o kadar sessiz yani.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…