Ses kartı tavsiyesi

Asus Xonar DX, Asus Xonar D1, Asus Xonar Essence STX II, Asus Xonar D2, Asus Xonar D2X, Asus Xonar AE, Asus Xonar SE, Auzen X-Fi Prelude 7.1. Bunların hiçbiri sizi üzmez. Çoğu eskidir ama performansları gayet başarılıdır. Asus Xonar SE harici gönül rahatlığıyla alınacak kartlardır.

İlerleyen günlerde ben de ses kartları konusunda bilgi almak için sizi kaydedeyim mi bir yere? Siz yetkili birine benziyorsunuz. :)

Bütçenizle orantılı alınabilecek en mantıklısı.
Bu Asus Xonar AE hoşuma gidiyor aslında ama ses işlemcisi olarak düşük kalıyor nedense. Tüm parçaları kaliteli ama ses işlemcisi 110 dB SNR ve THD değeri de ondan da kötü -96 dB. 2 Vrms güç veren çoğu ses kartı üzmez aslında ama bu ses kartıyla son ses müzik dinlesem cızırtı alır mıyım diye düşünürüm. Çünkü güçlü bir kulaklık kullanıyorum belli olmaz. Büyük ihtimal cızırtı vermez ama detay seslerinde azalmalar yaşayabilirim.
İlerleyen günlerde ben de ses kartları konusunda bilgi almak için sizi kaydedeyim mi bir yere? Siz yetkili birine benziyorsunuz. :)
Özelliklerinden çoğu şey anlaşılıyor aslında. Benim de pek bilgim yoktur. Kullandığım ve daha üst model ses kartlarını saydım sadece. Müzik için kulaklık üreten bir firmanın deneme mağazasına gidin. Deneme mağazasındaki çalışanlar normal market çalışanlarından çok daha bilgili oluyorlar ben de zaman zaman fikir almak için gidiyorum.

Hangi modelini kullandınız acaba? DG ve DS serilerini ben de hiç beğenmiyorum ama şu anda D1 modelini kullanıyorum yazılım olarak pek imkan tanımıyor ama ses kalitesi olarak üstün kalıyor.

Hiç beğenmediğim bir ses kartı. Sadece yüksek empedanslı kulaklığı sürsün diye alınır o kadar. Anakartlarda bile bu ses kartından daha fazla ve daha kaliteli ses kapasitörleri kullanıldığını çokça gördüm. Bir de DX deneyin veya STX II. Özellikle STX II, Hi-Fi grade ses sunar. Auzen X-Fi'da da 5 Vrms çıkışla istemeyeceğiniz kadar güç alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı