Ses kartı tavsiyesi

Yer
İstanbul / Bahçeşehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci : AMD Ryzen 9 7900X
İşlemci Soğutucusu : Arctic Liquid Freezer II 360MM A-RGB
Anakart : ASRock X670E Steel Legend
RAM: G.Skill Trident Z 16X2 32GB 6000MHZ CL30
Ekran Kartı : Sapphire Nitro+ S.E. RX 6900XT
PSU : Corsair HX1200
Kasa : Cooler Master TD500 White
M2 SSD : Hyperx Fury Gen4 1TB + Gigabyte Aorus Gen4 500GB + Kingston KC2000 Gen3 500GB
SSD : Sandisk SSD Plus 480GB + Sandisk SSD Plus 240GB
HDD : Toshiba X300 4TB
Meslek
Pilotaj Öğrencisi
Merhabalar, iyi akşamlar öncelikle. Birkaç ay önce Razer Kraken 7.1 Chroma v2'den pedleri soyulması ve parçalanması sebebiyle SteelSeries Arctis Prime kulaklığa geçiş yapmıştım şimdi de bu kulaklığın performansını tam anlamıyla alabilmek için bilgisayarıma bir ses kartı satın almak istiyorum. Bütçem dahilinde 2. el bir ürün satın alacağım, 4 tane model var aklımda, en iyisi hangisidir en iyi performans ve kaliteyi hangi ses kartından alabilirim? ( not: 4 ürünün de fiyatı aynı. En iyisi hangisiyse onu satın almak istiyorum. )

Kullanım amacı: Müzik dinlemek, oyun oynamak.

1 ) ASUS STRIX soar.

2 ) ASUS ROG xonar phoebus solo.

3 ) Creative Sound Blaster Z

4 ) Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro.

( Kullandığım anakart: MSI Gaming Plus X570 )

Son düzenleyen: Moderatör:
Selamlar Aktif Olarak Xonar Phoebus Solo Kulanan Biri Olarak Hem Sürücü Desteği Olsun Ek Olarak
Yaslanmış Bir Kart Olması Sebep`i ile Almanızı Onermen "Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro" End of Service Life Durumunda Bu Nedenden Almanızı Tavsiye Etmem, Asus Strix Soar için ise Sonic Studio Sıkıntılı Bir Yazilimdi Şuanda Nasıldır Bilmiyorum Bana Göre "Creative Sound Blaster Z" Almanız Daha İyi Olur.

Selamlar Aktif Olarak Xonar Phoebus Solo Kulanan Biri Olarak Hem Sürücü Desteği Olsun Ek Olarak
Yaslanmış Bir Kart Olması Sebep`i ile Almanızı Onermen "Creative Sound Blaster X-Fi Titanium Fatal1ty Pro" End of Service Life Durumunda Bu Nedenden Almanızı Tavsiye Etmem, Asus Strix Soar için ise Sonic Studio Sıkıntılı Bir Yazilimdi Şuanda Nasıldır Bilmiyorum Bana Göre "Creative Sound Blaster Z" Almanız Daha İyi Olur.
Tavsiyeniz üzerine ürünü satın alacağım, satın aldıktan sonra deneyimlerimi ve Msi X570 Gaming Plus anakartın dahili ses yongasından hissettiğim farklarını bahsedeceğim.

Hayırlı Olsun Sorunsuz ve Güzel Bir Deneyim Yaşarsınız ins.
Sizce fark edecek mi bu anakartın ses çıkışından? Çünkü yazıldığına göre bu anakartın ses çıkışlarında da 600 ohm 116db çıkış mevcut. Kağıt üzerinde pek bir fark görünmüyor :)

Ses Kartının Yazılım Desteği İle Fark Yaratır Diye Düşünüyorum , Sesle Alakalı İşlem Ve Yukten Kurtarmiş olursunuz bide Ses Delayından. / Ek Olarak Anakart Uzerindeki Ses Yongasinin Ekran Kartı (GPU) Yuk Altinda iken Performansının Duştugunu Gordum Yabancı Forumlarda Yapilan Testlerde, Bide Yanliş Bilgi İçin Kusura Bakmayin "Creative Sound Blaster Z" da Eski Bir Ses Kartı Ama Creative Yazilim Destegini + Guncel (Windows 11) İçin Surucu Eklemiş Helal Olsun Bide Asus`a Bak Lisansı Bittiyor Dolby `in.
Results (Rightmark Audio Analyzer 6.4.5)

SupremeFX S1220 (Realtek ALC1220) on idle:

Test Criteria​
Result​
Rating​
Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB​
+0.00, -0.07​
Excellent​
Noise level, dB (A)​
-100.5​
Excellent​
Dynamic range, dB (A)​
101.5​
Excellent​
THD, %​
0.00115​
Excellent​
THD + Noise, dB (A)​
-83.6​
Good​
IMD + Noise, %​
0.010​
Very Good​
Stereo crosstalk, dB​
-84.1​
Very Good​
IMD at 10 kHz, %​
0.00883​
Very Good​

SupremeFX S1220 (Realtek ALC1220) with GPU under load:

Test Criteria​
Result​
Rating​
Frequency response (from 40 Hz to 15 kHz), dB​
+0.00, -0.07​
Excellent​
Noise level, dB (A)​
-84.9​
Good​
Dynamic range, dB (A)​
84.9​
Good​
THD, %​
0.00218​
Excellent​
THD + Noise, dB (A)​
-77.3​
Average​
IMD + Noise, %​
0.017​
Very Good​
Stereo crosstalk, dB​
-79.0​
Very Good​
IMD at 10 kHz, %​
0.017​
Very Good​

Arkadaşlar, yok böyle bir deneyim. Yani bu etkinin karşısında kelimeler kifayetsiz kalır. Ne desem ne söylesem ne anlatsam boş gerçekten. Sadece şunu söylüyorum, bir şekilde 2. elde olsa masaüstü kullanıcısı iseniz kaliteli bir ses kartı alın ne yapın edin bir şekilde alın. 3 Yıl Razer Kraken 7.1 Chroma V2 Kullandım, pedleri soyulması sebebiyle SteelSeries Arctis Prime'a geçtim. Razer'dan daha kötü bir performans sundu anakartın kendi ses çıkışından. Fakat bu ses kartına bir taktım, kulaklığa can geldi. Gerçekten anlatılmaz yaşanır bir his. Yazılım desteği mükemmel, Asus'un bu konuda çok büyük bir sıkıntısı var. Ses kartını satın aldıktan sonra Enstrümanlar beyninizin içinde uçuşacak :). Ses yüksekliği o kadar yüksek ki kulak zarınıza hasar verecek şekilde. Ses yüksekliği konusunda devir atladı kulaklık. Anakartım MSI Gaming Plus X570, Kesinlikle anakartınız çok iyi bile olsa onun ses çıkışına güvenmeyin kaliteli bir ses kartı satın almaya bakın. Herkese iyi sosyaller.

1637351895768.png

Hayirli Olsun Tekrardan Ama Konu ile Alakasiz Sizde Cooler Master Masterliquid 240l Varmiş Yanindan Termal Macun Cıkıyor Mu Acaba?
Merhaba, tam hatırlamıyorum ama sanırım çıkıyordu. CM Mastergel Pro çıkması lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı