Ses kartını tavsiyesi

Kaan1041

Kilopat
Yer
Opeth
Daha fazla  
Arkadaşlar onboard ses işimi görmüyor artık ben elektro gitarı bilgisayara bağlayarak ses kaydı alıyorum. Dolayısıyla onboard biraz canımı sıkmaya başladı. Keza anakartım ve sistemim artık eski kalmış durumda, anakartım MSI 760GM P23 model, şu an 2 ses kartı bulmuş durumdayım birisi Creative Audigy 2 ZS, kart biraz fazla eski fakat donanımsal olarak iyi gibi gözüktü bana pek bilgim yok. Diğer seçenek ise Creative Sound Blaster Audigy Value 7.1, bu kartlardan 2 ZS 100TL daha fazla fiyata satılmakta. Bu iki karttan hangisi benim için daha iyi olur kullandığım kulaklık kaliteli sayılabilecek JBL marka bir kulaklıktır dediğim gibi elimde elektro gitar var asıl yükseltme amacım daha kaliteli ses alıp kayıt yapabilmektir. Aynı zamanda oyun da oynuyorum yoğun olarak, bu kartlardan hangisi daha karlıdır benim için ve PCI slotu açısından sorun yaşar mıyım ya da Driver açısından, bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu kartları aldın diyelim latency sorununu nasıl çözmeyi düşünüyorsun? Ayrıca müzik ile uğraşıyorsan Asio sürücülü ses kartı alman gerekir. Bu ses kartları WDM driverlı. Kayıt programı açtığında gitarın teline vurduğun zaman saniyeler sonra gelir kulağına. Bu sebepten usb li bir ses kartı alman icap eder. Sana önerebileceğim tam fiyat performans ürünü ses kartı BEHRINGER UMC202HD - 2x2, 24-Bit/192kHz USB Ses Kartı - Zuhal Müzik bu olacaktır.

Bu kartları aldın diyelim latency sorununu nasıl çözmeyi düşünüyorsun? Ayrıca müzik ile uğraşıyorsan Asio sürücülü ses kartı alman gerekir. Bu ses kartları WDM driverlı. Kayıt programı açtığında gitarın teline vurduğun zaman saniyeler sonra gelir kulağına. Bu sebepten usb li bir ses kartı alman icap eder. Sana önerebileceğim tam fiyat performans ürünü ses kartı BEHRINGER UMC202HD - 2x2, 24-Bit/192kHz USB Ses Kartı - Zuhal Müzik bu olacaktır.
Hocam bu işi yeni yapmıyorum yaklaşık 4 senedir bilgisayardan çalıyorum ,latency problemini Asio sanal sürücü ile zaten düzeltiyorum onboard kartta bile gecikme olmadan çalabiliyorum.Ha harici kart taktığında farklı bir olay olur o yüzden gecikme alırsın diyorsanız orası ayrı onu bilemem.

Hocam bu işi yeni yapmıyorum yaklaşık 4 senedir bilgisayardan çalıyorum ,latency problemini Asio sanal sürücü ile zaten düzeltiyorum onboard kartta bile gecikme olmadan çalabiliyorum.Ha harici kart taktığında farklı bir olay olur o yüzden gecikme alırsın diyorsanız orası ayrı onu bilemem.
Elektro gitarı DI box olmadan mı bağlıyorsun ses kartına?

Son düzenleme:
Elektro gitarı DI box olmadan mı bağlıyorsun ses kartına?
Evet bildiğin jak dönüştürücüden küçültüp line-in girişinden bağlıyorum,Asio4all'dan da line in ve out girişlerini çalışıtırıyorum sadece,kullandığım programdan da Asio'yu giriş ve çıkış yolu olarak seçince gayet gecikmesiz bir ses alabiliyorum dandik bir onboard anakarttan .Zaten ben sadece gitar için bir sistem kurmaya çalışmıyorum benim amacım bilgisayarıma bir ses kartı alıp hem müzik dinleme keyfimi hem oyun keyfimi arttırmak, bunun yanında da daha kaliteli kayıtlar yapmak, yoksa müzik marketten amfi fiyatına ses kartı alıp bağlamayı ben de düşünebilirim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı