Rehber Ses Mühendislerinden Razer BlackShark V2 EQ & Mic ayarları

yapamayanlar için temiz kurulumda uygulama olarak sadece Synapse yi kurun. THX i kurmayın, yani aygıt yöneticinizde sadece "razer usb sound card" olsun. böyle kurduğunuzda Synapse üzerinden THX i açabilirsiniz. ayrıca sistem yerel ayarlarını değiştir diyip dili ingilizce yapıp utf alanını işaretleyin

biraz sallamısın bas ile ayak sesi kasanı ilk kez gördüm ayak sesi 500 ile 2000hz yani tiz seslerde kasılır bilmiyorsun konu açma

Biraz salla mısın bas ile ayak sesi kasanı ilk kez gördüm ayak sesi 500 ile 2000Hz yani tiz seslerde kasılır bilmiyorsun konu açma.

biraz sallamısın bas ile ayak sesi kasanı ilk kez gördüm ayak sesi 500 ile 2000hz yani tiz seslerde kasılır bilmiyorsun konu açma
2kHz sonrası tiz (Treble) seslerdir.
Her oyunun ses dizaynı ve implementasyonu aynı değildir. Motora göre değişir, sahneye göre değişir, scripte göre değişir vesaire. Bir çok değişken vardır. Örneğin sahnelenen zemin ne ise ona göre değişiklik gösterir. Adım sesi, Metal zemin üzerinde adım atan bir robot ile taş, toprak zemin üzerinde adım atan bir insanın aynı değildir. Örnek doğrultusunda metal zemin dinleyiciye daha upper mid-lower treble aralığında ses deneyimi sunacakken, toprak zeminde adım atan insanın ayak sesi daha mid bass-low mid sunuma sahip olacaktır. Daha uzaklık faktörüne bağlı desibel seviyesine ve yayılımına vb. diğer faktörlere girmiyorum bile.

Anladığım kadarıyla Custom EQ ayarına baktığımda kulaklığın stok karakteri önce bi' flat hale getirilmeye çalışılmış. Diğer opsiyonel bass boost vb. ayarlar ile de biraz daha harmanımsı bir havası olsun renk katalım denilmiş.

Bu ayar en iyisi şu ayar en kötüsü diye bir şey yok aslında. Çünkü ses deneyimi sübjektiftir, beğenisi kişiden kişiye değişecektir. Fakat bu ayarların sevilmesi oldukça normal çünkü dediğim gibi harman target benzeri bir havaya büründürülmeye çalışılmış. Genel kitle için en oluru, en çok bireye hitap edebilecek türden bir karakteri olduğu için.

@Machvins CS2'de silah sesleri falan fena yükselmiş güncellemeyle fakat bazen bu yüksek seslerden ayak seslerini duyamıyorum uzaktaki silah sesi dibinde gibi patlamada
hocam bir ayar yaptınız mı? Bende yeni aldım kulaklığı CS2 için silah sesleri çok geliyor. Ses kasmak için bir ayar yaptınız mı?

Hocam bir kaç ayar değişmiş sanırım güncelleme şansınız var mı? Mesela bende

bu şekil gözüküyor.

bu kısım ve

bu kısım yok.

Bu arada ses çıkış aygıtını nasıl kullanmalıyım?

Razer Barracuda X için bir yardımcı olabilir misiniz çok fazla bilgim yok bu konularda.

Farklı bir programla Dolby vb. gibi bir ayar şansı var mı? THX spatial Audio'nun fiyatı biraz yüksek onun dışında olursa güzel olur.

Dolby Atmos alabilirsiniz. Bence gereksiz. EQ ayarı basit bir ekolayzer ile yapılabilir. Örnek olarak fxsound.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…