Sesi anakarttan mı ekran kartından mı almalıyım?

soulofdiego

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Eski ses sistemimde sadece optik giriş vardı bundan dolayı sesi anakartım üzerindeki optik ses çıkışı ile alıyordum. Şu an pioneer VSX-520 modelini aldım. Sesi HDMI ile alıyor. Bazı konularda HDMI'n ses iletimi optik kablodan daha fazla kaliteli ve optiğin aktaramadığı sesleri aktarıyormuş. Ama benim anakartımda MSI Gaming Pro Z370 modeli ses kartı çok sağlam. Ekran kartımda MSI GTX1050 Ti 4X Gaming. Hangisinden ses almalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
Anakartın üstündeki ses yongasını kullanicaksin yine.
Eğer ekran kartı bağlantı olarak daha rahat ise onu kullanabilirsin ama farkı olmaz.
Ekran kartının içinde herhangi bir ses yongası yok, yine anakartın yongasını kullanmış olacaksın. Hangisi işine geliyorsa onu yap.
Senin yazdığını görmemişim hocam :)

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim fakat realtek HD audio ayarlarından ekolayzer ayarı yaptığımda hiç bir değişiklik olmuyor. Her hangi bir ayar yapmam mı gerekiyor acaba?

Ekran kartının içinde herhangi bir ses yongası yok, yine anakartın yongasını kullanmış olacaksın. Hangisi işine geliyorsa onu yap.

Anakartın üstündeki ses yongasını kullanicaksin yine.
Eğer ekran kartı bağlantı olarak daha rahat ise onu kullanabilirsin ama farkı olmaz.

Senin yazdığını görmemişim hocam :)

Merhaba arkadaşlar. Eski ses sistemimde sadece optik giriş vardı bundan dolayı sesi anakartım üzerindeki optik ses çıkışı ile alıyordum. Şu an pioneer VSX-520 modelini aldım. Sesi HDMI ile alıyor. Bazı konularda HDMI'n ses iletimi optik kablodan daha fazla kaliteli ve optiğin aktaramadığı sesleri aktarıyormuş. Ama benim anakartımda MSI Gaming Pro Z370 modeli ses kartı çok sağlam. Ekran kartımda MSI GTX1050 Ti 4X Gaming. Hangisinden ses almalıyım?
anakartta ses için özel kompanentler olduğu için sesi daha temiz ve kaliteli verir. mikrofon ve/veya kulaklık/hoperlör hangisi için daha kaliteli ses veriyorsa onu seçiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı