Sesle Yönetilen Bilgisayar

SADIK_DOST

Hectopat
Arkadaşlar geçenlerde QUADRO marka bilgisayar gördüm, Sistem donanım araç ve ekipmanları (ram, ekran kartı falan filan) hiper oyuncular için (Crysis 3, gta 5, battlefield 4 gibi) dandik denebilecek kadar kötü olsa da bu markadaki bilgisayarın özelliği dikkatimi çekti.

Quadro XGAME SGI03TR-67425 Core i5 670 3.46GHz 4GB 750GB (1GB VGA) Masaüstü Bilgisayar - Bilgisayar - Hepsiburada.com
Sitesinden videoyu izleyebilirsiniz.

Intelligent Technology adı verdikleri Bilgisayarı Sesle Yönetme özelliği... Word'de sesle yazı yazmadan internette surf yapmaya kadar her türlü komuttan anlıyor. Bu özellik benim için önemli. Çünkü ben engelli biriyim. Bir engelli derneğine üyeyim. Her hafta bir evde toplanır, yemek yer sohbet ederiz. Görme engelli arkadaşlarım da sık sık beni ziyarete gelir.

Şu anki bilgisayarım iyice eskidi ve arızalandı. Tamir ettirsem astarı yüzünden pahalı. İşten de yeni çıktım. Sebebi: Engel oranımın artışı, bulunduğum iş pozisyonunda yeterli verimin sağlanmayışı ve diğer pozisyonda eleman açığının bulunmaması. İşyerinden aldığım tazminatla geçinip iş arıyorum. Bu özellik için ekstra para vermeden ve sistem donanımları fiyatına göre iyi olan 800 ila 1300 lira arası bir pc düşünüyorum. Veya normal bir sistem alsam ve bu programı kursam olur mu? Programın adını dahi bilmiyorum. Yardımcı olursanız sevinirim. Saygılarımla...

Not: Böyle bir konu olup olmadığını bilmediğim için yeni konu açtım. Eğer sıkıntı yaşatacaksa cevabımı aldıktan sonra silebilirim...

İlk olarak geçmiş olsun, zorluklarla başa çıkmaya çalışıyorsunuz. Allah yardımcınız olsun, Pek fazla bir beklentiniz yoksa alabilirsiniz. Ancak O programı başka bilgisayara kurmak için lisans gerekli lisans fiyatı da 675tl Programın adı GVZ freetalk. İnternette Bedava olanlar var yanlız ingilizce komutlar ile yönetiliyor. Responding head adında free olan program var ingilizce bu yüzden rahat edemezsiniz. Quadro bilgisayarı alıp kullanabilirsiniz çok bir beklentiniz yok ise. Ancak Alacağınız bilgisayarda sadece kasa mevcut işletim sistemi yok ve monitör yok. İşletim sistemini sitemizden kurabilirsin bir tanıdığından yardım isteyip.

Murat5038 kardeşim. Cevapladığın için teşekkür ederim. Görme özürlü bir kardeşimizden duymuştum. GVZ Komut Anlar adlı programın deneme sürümünü kullanmış. Eğer memnun kalsa tam sürümünü alacakmış ama bilgisayar programlarından iyi anlayan kardeşi var. Denemişler, bir türlü istediği verimi alamamış. Ben de crack'li versiyonunu internetten buldum. Ama programın arayüzünü bilmediğimden ve kullanımı basit bir arayüze sahip olmadığından kullanamadım. İndirdiğim programın tam adı şu: FT GVZ FreeTalk Pro. Bildiğiniz başka bir program yok değil mi? Bir bilgisayar buldum 1100 liraya. Led monitör istediğim için 100-200 lira fark istiyolar. Bir de bu program için 700 lira bayıldık diyelim. Kargosu falan derken kafadan 2000 lirayı bulur galiba. Bu gün bir bilgisayar alacağım. İki sistem arasında gidip geliyorum. Sizce fiyat performans ve kalte açısından, yani ekran çözünürlüğü, hız, ve oyun oynama bakımından Ki, ben Crysis 1, 2, 3 gta 1, 2, 3, 4, 5 ve battlefield 1, 2, 3 ve 4'ü çok severim. Elimde bu oyunların serileri var. hangi sistem daha iyi? Önce Sesle yönetme özelliğini bir kenara bırakarak sonra bu özelliği de ele alarak kısacası genel olarak incelediğimizde
Intel® Core™ i7 / 4 GB RAM/2 GB EK/ 500GB HDD / 19'' LCD OYUN CANAVARI SİSTEM | Intel® Core™ i7 / 4 GB RAM/2 GB EK/ 1 TB HDD / 19'' LCD OYUN CANAVARI SİSTEM | Toptan İkinci el masaüstü bilgisayar satış mi yoksa
Quadro SOLID SGA03TR-87473 Core i7 870 2.9GHz 4GB 750GB (1GB VGA) Masaüstü Bilgisayar (sesle yönetme özelliği olan) mı daha iyi karar veremedim. Bir inceleme yazısı yazarak yardımcı olursanız sevinirim.

Şimdi sadık bey Oyun için olacak ise 1000tl ile sadece Sistem az gibi. En azından 1700 civarı bütçe olsa İyi bir sistem olur ancak İstediğiniz program olmayacak standart sürümü mevcut 150 civarı diye görmüşdüm ama çoğu özelliği çıkarılmış. Ücretsiz olan bir tane verdim heralde atladınız onu, verdiğim ücretsiz olan sadece ingilizce olarak algılayabiliyor. Türkçe algılayabilen Ücretli söylediğiniz.
Verdiğiniz sistemleri normalde tavsiye etmeyiz hiçbir zaman çünkü kalite sıfır, Parçaların modelleri alt seviyede İ5 adını duyup alsınlar diye sadece i5 modelinin en düşük sürümlerini eklemişler. Bu tip bilgisayarlar çok fazla sorun çıkartır, bu yüzden toplama olarak düşünüyorum verdiğiniz sistemlerin hepsinde ekran kartı paylaşımlı ram düşük hdd düşük vs vs. görünüşe aldanmayın.
Kısaca Bilgisayar olarak tam bütçeniz 1500/1700 civarı var ise iyi bir bilgisayar monitörü ile toplamaya çalışalım!

Eğer kredi kartına taksit yapıyolarsa (ayda 100 - 150 lira falan) çok zorlanırsam biraz da kendimi kasarsam 1500 olur ama 1600'ü de geçmez. Bir yandan da laptop alasım da yok değil. Siz bana bu oyunları oynamam için gerekli sistemleri markalarıyla yazarsanız (anakart, ekran kartı, ram, hdd falan filan) ya da uzak duracağım markaları belirtirseniz (özellikle de laptoplar için), Tanıdığım bilgisayarcılardan ucuz yollu temin etmeye çalışırım. Çünkü engelli olduğum için iş bulana kadar engelli maaşım 3 ayda 1200 lira. İstanbul'dayım. Ufak tefek seyyar satıcılıktan da günlük 20-30 lira gelirim oluyor. Ev arkadaşım var 2 tane. Aldığım maaş ev masrafına (kira, elk, su, yiyecek, internet vs.) gidiyor. Alacağım sistem crack'li battlefield 4'ü orta ve yüksek seviye arasında (yani yüksek seviye dediğim %100 ise %60 ila %80 arası) oynatsın yeter. Bilgisayar monitör 1600x1200 pixels bana çok bile. Ama crack'li battlefield 4'ü oynatır mı bilmem.

- - - Güncellendi - - -

Ha bu arada bu oyunları severim ama bu oyunları ayda 10 saat ya oynarım ya oynamam.

Az önce programı indirip crağini yaptım. Şimdi sesimi tanımlıyorum :)

sm9yy.jpg

Arkadaşlar sıfırını almaya gücüm yetmedi. İleride parçalarını değiştirmek üzere 1200 liraya bir makine buldum. Almalı mıyım ? Özellikleri :

GIGABYTE Z68 ANAKART

İNTEL CORE i5 2500K İŞLEMCİ

60 GB SSD HDD

1000 GB SATA2 HDD

21.5 İNÇ SAMNSUNG HDMI + DVI + VGA SOKETLİ MONİTÖR

SAPPHIRE 5570 EKRAN KARTI

4+4GB CORSAIR XMS RAM

CORSAIR CORBIDE 500W KASA

- - - Güncellendi - - -

Ha, bir de bu sistem en az ve en fazla kaç lira eder?

İkinci el piyasası farklıdır fiyatı bilemeyeceğim ancak sistem genel özellikleriyle iyi. Z68 eski ama iyi bir yonga setidir. İşlemci çarpanı açık. Biraz OC ve ileride Ekran kartı takviyesiyle çok rahat işini görür oyunlarda.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı