Sesli Yapay Zeka

Eakgul

Kilopat
Katılım
24 Kasım 2014
Mesajlar
235
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Bir projem var. Fakat bu proje için sesle komut alıp sesle cevap veren bir yapay zeka programlamam gerek. Örneğin herhangi bir noktaya olan mesafemi sorduğumda cevap verecek ya da bulunduğum yere en yakın hastaneyi söyleyecek. Ama nasıl programlayacağımı bilmiyorum. Bana bir yol göstermeniz beni çok mutlu eder.
 
Galiba ios ve android de olan "siri" ve "ceyd-a" tarzı asistan uygulamasına benzer bir şey yapmayı düşünüyorsunuz. Önce şu sesli komut işini çözmeniz gerekiyor bir şekilde bu kodlamayı yaptınız ve mikrofondan algıladığı sesi komuta dönüştürdü diyelim ya sesli geri bildirim ? işte tam da burada çok büyük bir yatırım yatıyor arkadaşım. Bu uygulamalar yapılırken binlerce kelime ve cümleleri kalıplar halinde ses sanatçılarına özel stüdyo da kayıt ettirdiler. O yüzden sesli komut ve sesli geri bildirim kodlamasını yapsan dahi zengin bir sesli kelime hazinen olması gerekiyor.Hevesini kırmak istemezdim ama gerçek bu.
 
Komutu anlayıp uygun cevap vermek zorda sese dönüştürme kolay. Ben iOS kullanıyorum ve yazıyı sese çevirmek kolay. Kütüphaneler var.
Yazılımcının en iyi arkadaşı :
stackoverflow.com
(Güzel bir kaynak, İngilizce biliyorsanız güzel)
İyi çalışmalar.
Saygılarımla Arda Mavi
 
Yapmak istediğiniz program kolay değil, ama imkansızda değil. Algoritmalar hakkında, çok fazla bilgin olması gerekli, sensör konumlandırmaları hakkında bilgin olması lazım, hesaplamalı geometri hakkında bilgin olması gerekli vs vs.
 
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı