Çözüldü SetCommState function failed hata kodu 31 nedir?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Nevezh

Centipat
Daha fazla  
Merhaba değerli arkadaşlar.
Çalıştığım firmada dünden beri bilgisayara bağlı terazilerde problem yaşamaya başladım. RS232 ile Serial olarak terazilerden bilgisayarlara veri gönderimi yapılıyordu.
Ancak dün sabahtan beri bazı bilgisayarlarda Com baglantısını açarken sorun yaşamaya başladım. Programsal olarak hiçbir şey değiştirilmedi.
Com ayarları, terazi baglantı parametreleri vs her şey aynı ve kontrol de ettim.
İlk baglantıya izin veriyor ancak baglantıyı kesip tekrar baglan dersem bu hatayı veriyor:
SetCommState function failed(error 31)
Ve bilgisayarı yeniden kapatıp açıncaya kadar da bu hatayı vermeye devam ediyor.
Birçok farklı Com girişlerini denedim, aynı terazileri farklı bilgisayarlarda denedim ancak yine de sorun aynı.
Windows falan bir güncelleme mi yaptı? Bir yerde bir sıkıntı var ama anlamadım.
Yardımcı olabilir misiniz bir bilgisi olan var mı bu konu hakkında?
Hata Resmi

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Çözümü buldum arkadaslar.
gecen hafta gelen bir windows guncellemesinden dolayı Com driver'lar problemli çalışıyor.
Yapılması gereken şu;
Aygıt Yöneticisinden, usb bilgisayara takılıyken(RS232 vs..) ilgili com3-com4 artık her neyse onun üzerine gelip sağ tıklayıp cihazı kaldır'a tıklayın. daha sonra gelen pencerede cihazın yazılımını da (driver yazılımı) sil secenegini işaretleyin ve kaldır'a basın.
ardından usb'yi bilgisayarınızdan çekin ve bilgisayarı yenıden baslatın.
Bilgisayar yenıden acıldıgında windows surucu yazılımını tekrar yuklemıs olacak.
Artık usb(rs232) 'yi bilgisayarınıza takıp baglantınızı deneyebilirsiniz tekrar.
Çözümü buldum arkadaslar.
gecen hafta gelen bir windows guncellemesinden dolayı Com driver'lar problemli çalışıyor.
Yapılması gereken şu;
Aygıt Yöneticisinden, usb bilgisayara takılıyken(RS232 vs..) ilgili com3-com4 artık her neyse onun üzerine gelip sağ tıklayıp cihazı kaldır'a tıklayın. daha sonra gelen pencerede cihazın yazılımını da (driver yazılımı) sil secenegini işaretleyin ve kaldır'a basın.
ardından usb'yi bilgisayarınızdan çekin ve bilgisayarı yenıden baslatın.
Bilgisayar yenıden acıldıgında windows surucu yazılımını tekrar yuklemıs olacak.
Artık usb(rs232) 'yi bilgisayarınıza takıp baglantınızı deneyebilirsiniz tekrar.

Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı