Sevdiğin işi yapmak

Ahmet _58

Femtopat
Bu bir hurafe mi yoksa gerçek mi? Bende hedefsizim ve hiçbir şey sarmiyor beni. 16 yaşındayım var mı tavsiyeler gerçekten bıktım artık. Genel yetenek geliştirmek hariç bir şey yapamıyorum artık alan bulup özel fokus atmak istiyorum alanıma. Rica ediyorum varsa bir tavsiyeniz verin!

Bu bir hurafe mi yoksa gerçek mi? Bende hedefsizim ve hiçbir şey sarmiyor beni. 16 yaşındayım var mı tavsiyeler gerçekten bıktım artık. Genel yetenek geliştirmek hariç bir şey yapamıyorum artık alan bulup özel fokus atmak istiyorum alanıma. Rica ediyorum varsa bir tavsiyeniz verin!

Hocam hiç ilgi alanınız yok mu? Boş zamanlarınızda ne yapıyorsunuz veya neyle ilgileniyorsunuz?

Sevdiğin işi yapmak yerine, yaptığın işi sevmek daha çok oluyor zamanımızda. Sen bir işe başla da onu sevip sevmemeyi orada karar verirsin.

Bana ne abi ben avanak gibi niye sevmedim işlerle ugrasayim ki fırsat varken. Kendi deneyimlerinizi millete yüklemeyin.

Hocam hiç ilgi alanınız yok mu? Boş zamanlarınızda ne yapıyorsunuz veya neyle ilgileniyorsunuz?

Kitap okurum değişik şeylerin videosunu izlerim. Kuantuma sardim bu aralar ama yani böyle bulunacak bir şey değil abi. Sen eğer kendin yaptıysan böyle bir şey örnek ver. Konuyu onun için açtım yoksa beni en iyi ben bilirim. Sen kendin sevdiğin işi yapıyor musun ilk olarak?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bana ne abi ben avanak gibi niye sevmedim işlerle ugrasayim ki fırsat varken. Kendi deneyimlerinizi millete yüklemeyin.

Kitap okurum değişik şeylerin videosunu izlerim. Kuantuma sardim bu aralar ama yani böyle bulunacak bir şey değil abi. Sen eğer kendin yaptıysan böyle bir şey örnek ver. Konuyu onun için açtım yoksa beni en iyi ben bilirim. Sen kendin sevdiğin işi yapıyor musun ilk olarak?

Bana ne diyorsunuz ama sevdiğiniz işi haketmedikten sonra zorda olsa sevmek zorunda kalacaksın bir durumun yoksa en azından çoğu insan öyle.

Bir ara telefon teknik servisinde ekran revizesi yapıyordum ve sevdiğim bir işti. Her gün elinin altında tamir için olsa bile yeni çıkan cihazları görmek güzel ve ilgi alanımdı. Ben ondan öncesinde GSM iletişimin parça değişim videolarını izlerdim mesela. Tabii şimdi üniversiteye hazırlanıyorum.

Kesinlikle gerçek olduğunu düşünüyorum. 5 senedir demir fabrikasında çalışıyorum ve işimi ne yaptıysam bir türlü sevemedim. Mecburiyetten çalışıyorum. Bu da hem mental anlamda hem de sağlık anlamında beni oldukça olumsuz etkiliyor. Bunu gerçekten hissediyor ve görebiliyorum.

Kanka mesela ben bir matematik videosunu 10 dk dikkatim dağılmadan izleyemem ama bir yazılım videosunu pür dikkat 1 saat izleyebiliyorum ve cidden keyif alıyorum çünkü seviyorum.
Sevdiğin iş ve sevmediğin arasındaki fark bu kadar net.
Sevmediğim bir şeyi bana kimse yaptıramaz.

Çocukluktan beri bilgisayarla ilgilenirim, uğraşırım. Şu an bir Savunma Sanayii şirketinde IT olarak çalışıyorum. Bazı zamanlar bunalsam da sevdiğim işi yapmak beni motive ediyor. Sana da tavsiyem eğer çocukluğunda bir şeye ilgi duyuyorsan peşinden git, eğer yoksa da dene, izle.

Bana ne abi ben avanak gibi niye sevmedim işlerle uğraşayım ki fırsat varken. Kendi deneyimlerinizi millete yüklemeyin.
Sen bu kafayla insanlardan daha çok öneri beklersin... Şu adamların foruma girer girmez ban yemesi lazım. Neyse, mesajın silinmemesi için bir tavsiye vereyim. Günlük hayatınızda hoşlandığın şeylerden yola çıkabilirsiniz.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı