Sevdiğin işi yapmak

Çocukluktan beri bilgisayarla ilgilenirim, uğraşırım. Şu an bir savunma sanayii şirketinde ıt olarak çalışıyorum. Bazı zamanlar bunalsam da sevdiğim işi yapmak beni motive ediyor. Sana da tavsiyem eğer çocukluğunda bir şeye ilgi duyuyorsan peşinden git, eğer yoksa da dene, izle.

Abi zaten çocuğum neredeyse ama yani yok bulamıyorum yani.

İmkanın varsa eğer, youtube üzerindeki bilgilerden yola çıkarak tarım öğren ve uğraş. Toprakla uğraşmak her zaman insanı zinde tutar. Kendi çiftliğini kurarsın zamanla.

Çocukluktan beri bilgisayarla ilgilenirim, uğraşırım. Şu an bir savunma sanayii şirketinde ıt olarak çalışıyorum. Bazı zamanlar bunalsam da sevdiğim işi yapmak beni motive ediyor. Sana da tavsiyem eğer çocukluğunda bir şeye ilgi duyuyorsan peşinden git, eğer yoksa da dene, izle.

Hocam benim de aynı sizin gibi çocukluktan bilgisayarlara ilgim var ama kodlama vb işlere çalışmak istediğimde çok çabuk sıkılıyorum bu konu hakkında yardım edebilir misiniz?

Bu bir hurafe mi yoksa gerçek mi? Bende hedefsizim ve hiçbir şey sarmiyor beni. 16 yaşındayım var mı tavsiyeler gerçekten bıktım artık. Genel yetenek geliştirmek hariç bir şey yapamıyorum artık alan bulup özel fokus atmak istiyorum alanıma. Rica ediyorum varsa bir tavsiyeniz verin!

Tecrübelerimi aktarmak isterim sana.
Üniversiteyi okumak için okudum. Ne kadar çabalarsam çabalıyım değişen bir şey olmayacağını anladım. Benim gibi düşünen herkesi kariyerinde bir adım öteye taşıyan yabancı dili oldu.
Perakende sektörünün dışındaki üretim sektörleri artık yerli piyasa ile çalışmak istemiyor. Uzun vade süreleri ve insanların iş ahlakının azalmasından sebep bütün firmalar yurt dışına yöneliyorlar.
Öncelikli olarak yabancı dilinizi geliştirmenizi öneririm. Gerisi zaten çorap söküğü gibi gelecektir. Farklı sektörlerde tecrübe edinir ona göre sevdiğiniz bir işi yapmaya devam edersiniz. Tabiri caizse daldan dala atlar gibi her alanı tecrübe etmenizi ona göre şekillendirmenizi öneririm.

Hocam benim de aynı sizin gibi çocukluktan bilgisayarlara ilgim var ama kodlama vb işlere çalışmak istediğimde çok çabuk sıkılıyorum bu konu hakkında yardım edebilir misiniz?

Yapmayacaksın hocam tek çözümü bu.
Bilgisayar alanına aşırı meraklıyım ve her iş elimden gelir. Gerek donanım, gerek yazılım hepsine yetecek kapasitem var ancak sıkıldığım için Satış ve Pazarlama alanına yöneldim. Hareketli iş beni daha tatmin ediyor. Sadece masa başında oturup bana dünyaları verseler yine tercih etmem. Gezip görmedikçe, deneyimlemedikçe bir mantığı yok. Bu yaşlara geri dönemeyeceğiz.

Yaşadığımız ülkenin Türkiye yani saçmalıklar ülkesi olduğunj unutmayalım bu bir.

Her yaptığın işi sevemezsin, her sevdiğin işi yapamazsın bu iki. Avrupa ülkelerinin standartlarında olsa belki.

Türkiye'de yaşamaya devam etmek istiyorsan önce bir bak ülke neye değer veriyor? Kuantumdan falan bahsetmişsiniz açıkçası bununla ilgilenseniz arkanızda duracak olmaz bence. Biz basit bir toplumuz. Evet 21. yüzyılda da halen ilkel yaşıyoruz. Bu değişmedikçe hedeflerin ve isteklerin minimuma inmeli maalesef. Ben de seslendirme sanatçısı olmak isterdim, o olmasa bile sesimi kullanabileceğim bir alanda uğraşmak isterdim. Ama olmuyor anasını satayım... Paraya muhtaç olduğun sürece sürekli hayallerini ve isteklerini ertelemek zorunda kalıyorsun.

Hocam belli ki kodlamaya ilginiz yok ya da yanlış programlama dilini seçiyorsunuz. Front-End veya Back-End aralarından birini seçin ve dilleri deneyin. Eğer hala bir motivasyon yakalayamadıysanız bilgisayar sektöründe başka bir alana yönelin. Motivasyonunuzu kaybettiğiniz anda yardımcı olmak isterim. Bilgisayar dünyasını sevin.

Tecrübelerimi aktarmak isterim sana.
Üniversiteyi okumak için okudum. Ne kadar çabalarsam çabalıyım değişen bir şey olmayacağını anladım. Benim gibi düşünen herkesi kariyerinde bir adım öteye taşıyan yabancı dili oldu.
Perakende sektörünün dışındaki üretim sektörleri artık yerli piyasa ile çalışmak istemiyor. Uzun vade süreleri ve insanların iş ahlakının azalmasından sebep bütün firmalar yurt dışına yöneliyorlar.
Öncelikli olarak yabancı dilinizi geliştirmenizi öneririm. Gerisi zaten çorap söküğü gibi gelecektir. Farklı sektörlerde tecrübe edinir ona göre sevdiğiniz bir işi yapmaya devam edersiniz. Tabiri caizse daldan dala atlar gibi her alanı tecrübe etmenizi ona göre şekillendirmenizi öneririm.

Yapmayacaksın hocam tek çözümü bu.
Bilgisayar alanına aşırı meraklıyım ve her iş elimden gelir. Gerek donanım, gerek yazılım hepsine yetecek kapasitem var ancak sıkıldığım için satış ve pazarlama alanına yöneldim. Hareketli iş beni daha tatmin ediyor. Sadece masa başında oturup bana dünyaları verseler yine tercih etmem. Gezip görmedikçe, deneyimlemedikçe bir mantığı yok. Bu yaşlara geri dönemeyeceğiz.

Hocam anladım genel yetenek geliştiriyorumdan kasıt bunu kastetmiştim zaten baştaki mesajımı okuduysaniz. İngilizce kodlama mikroekonimi ile uğraşıyorum ama hiçbirine öyle özel ilgim yok. Anladım hocam bütün dalları denemem lazım ama bir şey sormak isterim. Çok fazla sektör var en azından hani azaltmak için özelliklerimle bağlantılı falan sektörlere öncelik vermek gibi bir strateji vs var mı sizin. Size zahmet oluyor ama yani çok fazla sektör var deneme yanılma ok ama biraz daha yardımcı olmanızı rica edeceğim.

Dalga mı geçiyorsun birader? Tavsiyeniz varsa verin yazmışsınız adam da ona göre bir şey önermiş? Arkadaş kimseyede yaranılmıyor şu yerde ya.

Tamam abi teşekkürler.

Deneyeceksin, hoşlanmadığın anda başka bir şey deneyeceksin. Denemeden anlayamazsın.
Abi sonsuz tane iş var ya denk gelmezse ne yapicaz. O kadar işin içinden nasıl bulup cikarcam yani var mı stratejiniz?

Son düzenleme:
Abi sonsuz tane iş var ya denk gelmezse ne yapacağız. O kadar işin içinden nasıl bulup çıkaracağım yani var mı stratejiniz?

Her sektörün ayrı bir zorluğu vardır, en azından bir sektör belirlemek senin için daha basit olacaktır. Kategori kategori ayır ve sektörleri zorluklarına ve kolaylıklarına göre, maaşına göre ayır.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı