Tecrübelerimi aktarmak isterim sana.
Üniversiteyi okumak için okudum. Ne kadar çabalarsam çabalıyım değişen bir şey olmayacağını anladım. Benim gibi düşünen herkesi kariyerinde bir adım öteye taşıyan yabancı dili oldu.
Perakende sektörünün dışındaki üretim sektörleri artık yerli piyasa ile çalışmak istemiyor. Uzun vade süreleri ve insanların iş ahlakının azalmasından sebep bütün firmalar yurt dışına yöneliyorlar.
Öncelikli olarak yabancı dilinizi geliştirmenizi öneririm. Gerisi zaten çorap söküğü gibi gelecektir. Farklı sektörlerde tecrübe edinir ona göre sevdiğiniz bir işi yapmaya devam edersiniz. Tabiri caizse daldan dala atlar gibi her alanı tecrübe etmenizi ona göre şekillendirmenizi öneririm.
Yapmayacaksın hocam tek çözümü bu.
Bilgisayar alanına aşırı meraklıyım ve her iş elimden gelir. Gerek donanım, gerek yazılım hepsine yetecek kapasitem var ancak sıkıldığım için satış ve pazarlama alanına yöneldim. Hareketli iş beni daha tatmin ediyor. Sadece masa başında oturup bana dünyaları verseler yine tercih etmem. Gezip görmedikçe, deneyimlemedikçe bir mantığı yok. Bu yaşlara geri dönemeyeceğiz.