Sevdiğiniz YouTube kanalları

Reddywich

Kilopat
Katılım
6 Eylül 2017
Mesajlar
2.291
Makaleler
1
Çözümler
9
Yer
Tekirdağ
Ben bilgisayara oturduğumda geçirdiğim vaktin büyük çoğunluğunda YouTube'dan videolar izliyorum. Birkaç yıldır severek takip ettiğim, her YouTube'u açtığımda mutlaka birinin videosunu izlediğim kanalları paylaşmak istedim. Kaliteli içerik bulmanın zorlaştığı bu günlerde siz de sevdiğiniz kanalları paylaşabilirsiniz. Daha önce bu tarzda konular açılmış fakat yakın zamanda açıldığını görmediğimden tekrar açmak istedim. İyi eğlenceler.

  • ChrisFix: Araç tamiri üzerine kaliteli içerikler çıkartıyor. İngilizceniz aşırı iyi olmasa bile anlayacağınız cinsten konuşuyor, her şeyi en ufak detaylarıyla aktarıyor. Bir gün arabanızın tekerini değiştirmeniz gerektiğinde, yağınız eskidiğinde "İyi ki izlemişim" diyeceğinize eminim.
  • Hybrid Calisthenics: Fitness üzerine kaliteli içerikler üreten bir "kardeş", kendisi böyle hitap ediyor. :) Konuşma tarzı, insanlara anlatma biçimiyle birçok konuda ilgimi çeken, spora ilgi duymamı sağlayan biri.
  • NileRed ve NileBlue: İki kanalının arasındaki farkı tam anlayamasam da kimya üzerine gerçekten kaliteli içerikler üretiyor. Yaptığı sıradışı deneyler, anlatım tarzı bilgisayar başından kalkmanızı zorlaştırabilir :)
  • Can Kıpçak: Kaliteli mizahı, karizmatik sesi ve Japonca dublajı ile her şeye yorumunu katan ve güldürürken düşündüren çok güzel bir kanal.
  • Orhun Topkaya: Köydeki yaşam üzerine günlük vlog tarzında kaliteli videolar çıkartan çok iyi bir insan. Videolarını izlerken mutlu olmamak elde değil, hayat enerjisi gerçekten yüksek.
  • Kurzgesagt: TedEd gibi bir kanal, genel olarak bilimsel konular üzerine içerikler üretiyor. Videolarının neredeyse tamamında Türkçe altyazı bulunuyor. Bakteriyofajlar ile ilgili bir videoları vardı, onu izledikten sonra biyoloji dersinde o konuda çok rahat etmiştim.
  • Barış Özcan: Kurzgesagt'ı anlatmışken klasik deyip geçmemek lazım, Barış Özcan'ı atlamayalım. Kendisi Türkiye'de kaliteli içerik üreten nadir insanlardan. Anlatmama gerek yok, görüyorsunuz :)
  • apetor: Kuzeyli votka sever bu abimizin videoları biraz absürt olsa da garip bir şekilde içine çekiyor. Çerezlik olsun, ekleyelim buraya :)
  • Tolga Özuygur: Gerçekten içerik üreten çok kaliteli bir kanal. Çok değişik, insanda heves uyandıran projelerle uğraşıyor. İnsan izlerken keyif alıyor gerçekten.
  • Rescue & Restore: Adından da anlaşılabileceği üzere hurda niteliğindeki eşyaları kurtarıp restore ediyor. Videolarını izlemek garip bir şekilde insana keyif veriyor.
  • Murat Şen: Çok konuda bilgi sahibi, sevecen bir insan kendileri. Kanalını severek takip ediyorum. Genel olarak elektronik ve amatör telsizcilik üzerine videolar hazırlasa da kahve, restorasyon vb. başka konularda da güzel içerikler çıkartıyor. Kanalının şifresini arada unutsa da çok sevdiğim bir insan :)
  • Great Big Story: Farklı yaşam hikayeleri, olaylar, kültürler... Aklınıza gelebilecek belgesel niteliğindeki birçok konunun ufak videolarını bu kanalda bulabilirsiniz. Çekim tarzları olsun, konu aldıkları insanlar, konular olsun gerçekten insana keyif veriyor.
  • 140journos: Aslında bakarsanız Great Big Story gibi bir kanal fakat genel olarak eleştirel bir bakış açısıyla çekiyorlar kısa belgesellerini. İçerdikleri hikayelerin bazıları insanı aşırı derecede mutlu ederken bazen de empati duygularınızı kabartıp gözyaşlarınızı etkileyebiliyor. Kaliteli işler çıkartıyorlar, videolarında kullanılan müziklerin güzelliği de cabası.
  • Torbjörn Åhman: Demircilik yapan bu abimizin ürettiği şeyleri yayınlama tarzı çok hoşuma gidiyor. Videolarını izlerken aşırı keyif alıyorum. Bir şey üretilirken izlemeyi seven insanlar için harika bir kanal.
  • Joshua Weissman: Eğlenmeyi seven becerikli şefimiz yemek tarifleri veriyor kanalında. Videolarını izlerken hem aşırı lezzetli tarifler görüyor, hem de hareketleri ve davranışlarıyla eğleniyorsunuz. Ünlü markaların yiyeceklerini evde nasıl yapılacağını gösteriyor, başarılı çok tarifi var.
  • Hatay Sandık İçi: Joshua Weissman'ın Türk versiyonu diyebiliriz. Oldukça sevecen ve mutlu bir insan kendileri. Piyasadaki ünlü markaların abur cuburlarını bile evde yapmış bir insan. Aklınıza gelen herhangi bir atıştırmalığı YouTube'da aratırsanız %70 kendisi tarifini vermiştir. Tencereyi ocağa eklemesi ve konuşma tarzı insanı güldürüyor, güzel içerikler çıkartıyor.
  • Let's Game It Out: Oyun içerikleri üreten bu kanalda gerçekten çok eğleneceksiniz. Videolarını anlatamam, rastgele bir videosunu açıp izlemenizi öneririm. :)
  • Batesmotelpro: Oldukça eski bir kanal, aslında bir reklam üreticisi. Fakat reklam üretmeleri canınızı sıkmasın, tekrar tekrar izlemek isteyeceğiniz türden reklamlar üretiyorlar. Lassa'ya çektikleri reklam filmlerini çevremdeki insanlarla bıkmadan defalarca izlediğimizi bilirim.
  • Brave Wilderness: Coyote abimiz doğal yaşama dair harika içerikler sunuyor. Hayatınızda görmediğiniz böcek türlerini görebilir, sürekli karşılaştığınız canlıların hiç görmediğiniz vahşi türlerini öğrenebilirsiniz. Doğal yaşama ilginiz varsa göz atın derim.
  • Nerdforge: Fantastik objelere ve DIY kültürüne ilgi duyuyorsanız bu kanala bayılacaksınız! Hem Cosplay, hem dekorasyon eşyaları konusunda güzel içerikler üretiyor.
  • Tech Insider: Genel olarak teknolojiyle alakalı içerik üreten bu kanalda aklınıza gelen birçok sorunun cevabını bulacaksınız.
  • Simple History: Animasyonları, basit ve anlaşılır İngilizcesi ile tarih hakkında çok ilginç bilgiler öğrenebilirsiniz. Hayranlıkla izlediğim kanallardan.
  • OverSimplified: Simple History adlı kanal genel olarak eski savaş teknolojileriyle ilgilenirken bu kanal biraz daha geniş bir açıdan bakıyor tarihe. Tarihte yaşanmış önemli olayları, savaşları kendine özgü eğlenceli diyalogları ve güzel animasyonlarıyla anlatıyor. AYT Tarih konularına bile çalışabilirsiniz bu kanaldan, akılda da kalır :)
  • Yusuf Kayaalp: OverSimplified kanalına çok benziyor fakat Türk versiyonu. Aralarındaki ilişkiyi bilmiyorum fakat tahminimce çeviri içerikleri var Yusuf Kayaalp'in. Yermek amaçlı söylemiyorum, yanlış anlaşılmasın. İki kanalı da severek takip ediyorum. İngilizce ironileri ve mizahları anlamak bazen zor olabiliyor. Yusuf Kayaalp bu alanda daha keyifli geliyor insana, bizden biri ne de olsa :)

Aklıma gelenler bunlardı, zamanla daha fazlası gelirse tekrar ekleme yaparım.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı