Sevmediğin işi yapmak

530748

Hectopat
Makaleler
4
Merhaba. Bu konuda biraz içimi dökmek istedim diyebilirim, ne kadar iç dökmek sayılırsa tabii. Yıllardır (10 yıl) sağlık sektöründeyim. Fakat bu sektöre adım attığımdan beri hep bir huzursuzluk vardı içimde. Hiçbir zaman adapte olamadım. Hiçbir zaman severek yapamadım bu işi. "sevmiyorsan bu işi yapma kardeşim" diyenler elbette olacaktır hatta ben bile kendime aynı şeyi kaç defa söyledim sayamam. Ama olmuyor. Bir şekilde yine kendimi bu mesleğin kucağında buluyorum. İlk zamanlarda elbette bir Prime dönemleri yaşadım. Fakat ilk zamanlara nazaran gerek tıbbi bilgim ve gerekse uygulamalı bilgim gittikçe azalıyor. Sırf bu stresten dolayı basit bir kan alma işlemini bile yapamadığım dönemler oluyor ne yazıktır ki! Bu tarz durumların tamamen stres, psikoloji ile alakalı olduğunu düşünüyorum çünkü yıllardır bu sektörün içinde görmediğim bir vaka kalmadı, fazlasıyla deneyim edindim. Ayrıca çalıştığım yerde insanların benim bu hareketlerimi görüp arkamdan "tek başına idare edemez, yanına bir destek personeli verelim" gibi söylemlerde bulunması beni daha da daraltıyor. Demoralize oluyorum. Çalıştığım kişilerin de çok elle tutulur bir yanları yok. Hepsi birbirinin ardından kuyu kazan, iş çeviren, düzenbaz insanlar. Sırf bu sebeplerden ötürü yakın zamanda girdiğim bir sağlık işinden istifa etmeyi düşünüyorum. Aklımda tek bir soru var. E hangi işi yapacaksın?

Son düzenleyen: Moderatör:
İfadeler: T21
Sağlık sektöründe çalışan 1 arkadaşım var. O belki seni teselli edebilirdi. Ben ne yazık ki teselli edemeyeceğim. Kel ilacını bulsa kendi ...... sürermiş. Kendin için en mantıklı seçimleri yapıp hayatını idare ettirmeye devam edeceksin.

Hocam sağlık sektörü güzeldir aslında, maaşı güzeldir. Siz ay sonunda güzel bir fıstıklı baklava alın ne dert kalır ne de keder. Unutursun bütün olumsuzlukları.
Sevmiyorsa sevmiyordur, zorlamaya zulüm yok.
Ne gibi bir şey den hoşlanıyorsun ?
Kendini keşfedememiş ve bu yüzden strese girmiş olabilirsin bunun yaşla alakası yok.

Dostum özel değilse bölümün nedir? ve nerde çalışıyorsun?
Acil ambulans bakım teknikeriyim hocam. Zamanında devlet bünyesinde çalışmıştım fakat özel sektöre geçtim.

Ben bir iş yerinde çalışıyordum ve hiç sevmiyordum. Kafamda hep istifa etmek vardı. Ne olursa olsun umursamıyordum. Ben istifa edecekken iş yeri kapandı tüm haklarımı alıp çıkmış oldum fakat şu an o işi öylesine arıyorum ki tarif edemem. Benzer bir işe girmek için can atıyorum, form doldurup haber bekliyorum...Kahroluyorum anlayacağınız. Oysaki o zamanlar tek derdim o işte çalışmaktı şimdi ise öyle bir iş bulabilmek. Bildiğin kötü iş bilmediğin işten iyidir. Ayrıca 2 yıldır iş arayan biri olarak şu an piyasanın ne durumda olduğunu tarif dahi edemem. İnsanlar asgari ücret için ruhunu satacak hale gelmiş çünkü iş yok sıfır. Ülke şartlarında " ben şu işi yaparsam daha iyi hissedeceğim " gibi düşünmek lüks bence. Size konfor alanını terkedin, risk alın diyenler sizi sizden iyi tanıyamaz arkadaşlar işte örnek benim iş yok. Mecburen bir yere girdim burada da bir gün iş var ertesi gün meçhul mesela. Hiçbir özelliği yok işin, ağır ve ayrıca eski işimden kat kat kötü. Ben her şeyden önce daha sonra pişman olur muyum bu günleri arar mıyım diye de düşünmeyi tavsiye ediyorum.

Acil ambulans bakım teknikeriyim hocam. Zamanında devlet bünyesinde çalışmıştım fakat özel sektöre geçtim.
Bende aynı bölümdeyim, devlette çalışıyorum atanalı 4 ay felan olacak. Söylediklerinden tahmin etmiştim seninde aynı işi yaptığını.

Bizim meslekte çalıştığın yer mutluluğunu doğrudan etkiliyor. Eğer 10 senedir katlanıyorsan bu mesleğe o zaman senden kaynaklı bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum dostum, muhtemelen hep kötü ekip arkadaşların olmuş. Maalesef tek çaresi çalıştığın yeri değiştirip iyi insanlara denk gelmeyi ummak, başka yolu yok.

Tam üstüne bastınız hocam. Bu bölümde gerçekten ekip, işin bel kemiğini oluşturuyor. Her zaman abidik gubidik insanlar ile çalıştım. Bu da bir sebep elbette fakat artık sektörden de çok soğudum, soğuttular.

Neyden hoşlanıyorsun ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…