Sevmediğin işi yapmak

Hocam sağlık sektörü güzeldir aslında, maaşı güzeldir. Siz ay sonunda güzel bir fıstıklı baklava alın ne dert kalır ne de keder. Unutursun bütün olumsuzlukları.
Hayatı bu kadar toz pembe sanma, üzerler seni. Yaşamak senin sandığın kadar basit bir şey değil. Her gün sabah 7'den akşam 8'e kadar sevmediğin bir işi yap bakayım hayattan zevk alabiliyor musun? Arkadaş sağlık sektöründeymiş birde, nöbet tarafı da var bu işin.

Benim arkadaş sağlık sektöründe. Bazı arizalar var ilkokul mezunu geri kafalı tipler. Annesi ölür doktora kızar. Kardeşim anneni ben mi öldürdüm diye bağır derim, bağıramam, neden ? Devlet Hastanesi.

Tam üstüne bastınız hocam. Bu bölümde gerçekten ekip, işin bel kemiğini oluşturuyor. Her zaman abidik gubidik insanlar ile çalıştım. Bu da bir sebep elbette fakat artık sektörden de çok soğudum, soğuttular.
Şöyle söyleyeyim tamamıyla sorunsuz diyebileceğin bir sektör yok. Hangi kurumda hangi işi yaparsan yap her mesleğin kendine özgü sıkıntılarıyla karşılacaksın. Kendi işini yapan insanlarda işlerine göre sıkıntılar yaşarlar dolayısıyla bir mesleği yaparken karşılaştığın sıkıntılar seni o meslekten soğutuyorsa hayatın boyunca çalışamazsın. İşte burda birlikte çalıştığın insanların önemi devreye giriyor. Senle aynı işi yapıp aynı skıntıları yaşayan bu insanlarla birlikte sağlıklı bir ilişkiniz olursa mesleğin sıkıntılarına katlanmak daha kolay olacaktır. Nasılki insan evlendiği kişiye hayat arkadaşı diyip hayatındaki sıkıntıları birlikte destek olarak aşıyor, iş arkadaşı da işteki sıkıntıları birlikte aşacağın insanlardır.

Senin adına üzüldüm, içini karartmak istemem ama dediğim gibi çalıştığın ortamı ve insanları değiştirmediğin sürece sıkıntılarını çözebileceğini sanmıyorum maalesef..

İnsanlar ile iletişimim kuvvetlidir. Her zaman güler bir yüz ile tavır takınırım. En yetenekli olduğum konudur diyebilirim insan ilişkileri. Onları dinlemeyi severim. Onlara yardımcı olurum. Problem çözme odaklı biriyim. Bu yüzden hep PDR okumak iştemiştim ama nasip olmadı. Aslına bakarsanız şu an olduğum bölüm de insanlara yardım etme odaklı fakat aksiyon hat safhada olduğu için insanlar ile anlaşması zor oluyor. Bu saatten sonra da PDR için bir üniversite daha okumam zaman kaybı olur mu diye düşünüyorum.

Sevdiğin işi yap, hayatın boyunca çalışmak zorunda kalma demişler. Hayatta en yapılmaması gereken şey sevmediğin bir işte zorla çalışmak. İşkenceyle eşdeğerdir. Sevmediğin işi yaparken geçirdiğin 1 yıl, 10 yıla bedeldir. İnsanı zihinsel ve bedensel olarak aşırı derecede yıpratır. 10 Yıl kaybetmişsin zaten daha fazla vakit kaybetme bence.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı