Şeyh said hain mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Bu konuya dün şans eseri gördüm zaten konuya da 4. sayfadan itibaren katılmaya başladım. Tarihi tarafsız eleştirmek taraf tutmak değildir. Tarih arastirirken araştırma yapan bireylerin duygularının hiçbir önemi yoktur. Açılan bu konu zaten şeyh asitle alakalı bende bu konuyla ilgili elimdeki belgelerden paylaştım. 2.abdulahamit veya vahdettin ya da Atatürk gibi şahsiyetlerin konusu acilsaydi o konularada elimdeki belgelerden paylaşarak çıkarim yapmaya çalışırdım.

Asıl vahim durum 1.el kaynaklardan alınan belegelerin yalanlanmak ve itiraz edilmesi degil midir? Bu insanlar belgeleri kendi dusunceleri doğrultusunda yorumlayarak kendi kafalarinda alternatif bir tarih oluşturmuyorlar mı?

Şurada size hak verebilirim çoğu atatürkçü genelde objektif olmuyor hep kendi dediklerine inanıyorlar bu forumdaki konulara bakınca zaten bunu daha net anladım ayrıca sizin yazdıklarınıza gelirsek ise her ne kadar şeyh sait ile alakalı bir konu olsa bile yaptığınız savunmalar ve verdiğniz cevaplara sanki taraflıymışsınız gibi gözüküyor sadece söylemek istedim.

Ban yemeye değer mi bilmem ama duyduğum en büyük o***

İyi de ben kendime dair hiçbir yorumu zaten forumda paylasmadim. Paylaştığım şeyler sadece tarihi belgeler. Tarihi belgeleri ben yazmadigima göre Kemalist arkadaşlar Atatürk ve ismet inönü gibi önemlı şahısları savunmalarına rağmen fikri olarak ters düşüyorlar ben ise bu Kemalist arkadaşların fikirlerini çürütecek belgeleri paylaştığımda onlara göre otomatikman şeyh said savunucusu olan ediliyorum.

Hain olduğunu düşünmüyorum hakkında yanlış bilgiler bilen çok kişi var örneğin konu sahibi gibi hiçbir güvenilir ve resmi kaynakta 1 Türk öldürmek 70 kafir öldürmeye bedeldir ibaresi geçmiyor şeyh said yanlış bilinen in aksine Türk-Kürt ayrımı yerine İslam'ı canı pahasına savunan birisidir hatta pek çok güvenilir kaynak tarafından doğrulanan metinde şeyh said in asılmadan önceki ibaresi şu şekilde: “benim bu değersiz dallara asılmama pervam yoktur muhakkakki mücadelem Allah ve din içindir”

Diplomasiyi hayranlıkla karıştıran bir toplumunun neden kaba olduğu sorusu çoktan cevaplanmış olsa gerek.

Patrikhanelerin de çoğu kapatıldı, kapatılamayanların da siyasi amaçla kullanılması yasaklandı.

Dejavu yaşıyorum, biriyle daha bu konuda tartıştık ve hiçbir belge sunmadı. Siz de sunmaya niyetli değilsiniz anlaşılan. O çevrimiçi günlük girdisini (blog) o yüzden hazırladım.

Şeyh Sait'e gelince, İngilizlerle doğrudan işbirliği yapmamış olabilir, fakat yaptıklarının İngilizlerin işine yaradığını ve Türkiye'nin dış siyasetindeki önemli bir zamanda ülkemizi baltaladığını kabul etmek gerekir.

@TheEvolved Sizi anlayamadım, siz kendinizle mi dövüşüyorsunuz, kimi kime karşı savunuyorsunuz?

Bu konuda amacımın ne olduğunu birçok kez söylemiş bulunduğumu düşünüyorum.

Cumhuriyet tarihini objektif bir şekilde araştırarak uygulanan politikaların ve olayların sonuçlarından ziyade nasıl ve neden sorularına cevap vermeye çalışıyorum kendi nezlimce. Şeyh said isyanıda bu olaylardan en büyüklerden biridir.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…