Seyrek saç için creatine kullanmalı mıyım?

Shel_by

Kilopat
Merhaba, henüz 17 yaşındayım saçımın ön kısmı seyrek diye geçenlerde usturaya vurdum 3 hafta oldu çok hızlı uzadılar neyse. Bir yandan vücut geliştirme ile uğraşıyorum ve bayram indirimi geliyor creatine almayı düşünüyorum saçlarım şu an bu hâlde sizce creatine kullanmalı mıyım?

aaa.jpg

(Yukarıdan ışık vuruyor ve saçlarım kıvırcık.)
En son doktora kan verdim D vitamini, B12, çinko ve demir eksik çıkmıştı ayın 24'ünde cildiyeye randevum var saçlarım için tekrar gideceğim.

Merhaba, henüz 17 yaşındayım saçımın ön kısmı seyrek diye geçenlerde usturaya vurdum 3 hafta oldu çok hızlı uzadılar neyse. Bir yandan vücut geliştirme ile uğraşıyorum ve bayram indirimi geliyor creatine almayı düşünüyorum saçlarım şu an bu hâlde sizce creatine kullanmalı mıyım?

Eki Görüntüle 1745874

(Yukarıdan ışık vuruyor ve saçlarım kıvırcık.)
En son doktora kan verdim D vitamini, B12, çinko ve demir eksik çıkmıştı ayın 24'ünde cildiyeye randevum var saçlarım için tekrar gideceğim.

Dostum inan bana creatinin saç ile bir ilgisi yok. Benim tüm dayılarım kel. Saç tellerimde ince. Üstüne çok sağlam creatin kullanmış biriyim. Yani her zaman ne kadar dokuluyorsa o kadar dokuldu. Sıfır etki gordum. Creatin saç doker cidden bana batıl ınanc gıbı gelıyor.

Usturaya veya 3'e vurma, berber efsanesi. Seyrek saç öyle çoğalmaz, çoğalmayacak da. Genetiğini 2-3 tıraş taktiği ile aldatamazsın. Saçların daha iyi beslenip, biraz daha gür gözükmesi için vitamin veya takviye alırsın, olur biter.

Çok doğru ustura gibi aletler sadece olan saçında etki gösterir. Kel yerinde saç çıkarmıyor yani.

Creatin şöyle çalışır eğer ki genetiginde erkek tipi saç dökülmesi varsa creatin bu dökülme dönemini daha da hızlandırır örneğin erkek tipi saç dökülmesi var ve normalde 3 4 senede dokulecek olan saçın 1 sene de dökülür

Çok doğru katılıyorum sana. Creatin saç falan dökmez. Creatinden sonra kel kaldıysan, her türlü kel kalacakmışsın. Creatine suç atmaya gerek yok bence.

Yaklaşık 6 yıldır aralıksız hiç kesmeden kreatin kullanan ve babası kel olan birisi olarak söylüyorum 25 yaşıma girdim saçlarım hala fazlasıyla gür,çevremde kreatin kullanıpta saçı dökülen hiç görmedim
Çok doğru katılıyorum sana. Creatin saç falan dökmez. Creatinden sonra kel kaldıysan, her türlü kel kalacakmışsın. Creatine suç atmaya gerek yok bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı