Kaan.3535
Hectopat
Daha fazla
- RAM
- 2×8 16 GB 3200 mhz
- SSD veya HDD modeli
- 980 pro 1 TB
- Ekran kartı
- Palit rtx 4060
- Anakart
- Asus b550mk argb
- İşlemci
- R5 5600
Merhaba arkadaşlar. Arkadaşlar ile Minecraft başlayalım dedik. Shader ve 2 basit mod kurdum OptiFine ve Forge ile. Maximum 120 FPS olacak şekilde dalgalanıyor. Genelde 60-80 civarında hem multiplayer hem de tek başıma oynarken böyle durum. Üstelik arada bir ekran kartı ve işlemci kullanımı düşüyor ve FPS drop yiyorum. Özellikle ekran kartı %0'a kadar düştüğünü gördüm. YouTube'dan benzer sistemler ile test videolarına baktığımda böyle bir problem yok. Rahat bir şekilde 120 FPS civarında geziyor FPS. Benim mi yanlışım var benim bu sistemde rahat bir şekilde 100 FPS üstü FPS dropsuz oynamam gerekmez mi? Üç adet shader ile denedim. Bsl, Photon ve complementary unbound. Hepsi ile aynı sorun mevcut. Her şeyi denedim neredeyse. V-Sync açıp kapadım. RAM verdim. Hiçbir şekilde çözülmedi. En son Fabric iris sodium kurdum bunlar ile 180 FPS civarı oynuyorum rahat bir şekilde fakat grafik kalitesi gözüme kötü geldi OptiFine'ın başka bir alternatifi var mı? Veya OptiFine-Forge'u nasıl düzeltebilirim? Bu arada sıcaklık değerlerim normal ve diğer ekran kartı veya işlemci odaklı AAA oyunlarda böyle sorunlar yok.
Sistem özellikleri:
R5 5600-RTX 4060-980 Pro M.2 SSD-16 GB RAM
Minecraft sürümü 1.21.1 fakat 1.21.4'te de denedim aynı sorun mevcut.
Yardımcı olursanız sevinirim. İyi Sosyaller.
Sistem özellikleri:
R5 5600-RTX 4060-980 Pro M.2 SSD-16 GB RAM
Minecraft sürümü 1.21.1 fakat 1.21.4'te de denedim aynı sorun mevcut.
Yardımcı olursanız sevinirim. İyi Sosyaller.