Shadow of mordor 2 GB r9 270x Medium-Ultra texture FPS testi

Sosyalde bazı tartışmaları aydınlatmak amacıyla, bizzat kendim tarafından yapılmıştır. 2 GB ekran kartının medium vs ultra texture FPS değerleridir. Medium texture ayarlarında, FPS gayet dengeli. Ultra texture ayarlarında, ani FPS düşükleri ve takılmalar yaşıyorsunuz.

Sistem : fx 6300, 2 GB r9 270x, 4 GB ram.

1080p Ultra ayarlar- Medium texture.
medium texture.jpg

medium bechmark.jpg

1080p Ultra ayarlar- Ultra texture.
ultra texture.jpg

ultra bechmark.jpg

Son düzenleme:
Aslında v-RAM'le ilgili değil GPU çekirdeği ile ilgili V-RAM'in içi texture ile dolduğu zaman v-RAM Texture'yi gayet başarılı olması gereken zamanda GPU çekirdeğine yolluyor ama GPU çekirdeği bu hıza yetişemiyor ve sen FPS yüksekken drop yiyorsun 256 Bit verinin geçmesi gereken yol için gayet yeterli. Bu durum tam terside olabilirdi V-RAM belleğinin hızı yetmemesi ama o zaman yanılmıyorsam hiç geçmeyen bir hantallık yaşardın aradada drop yerdin belki
Oyunun sistem gereksinimlerine baktığım zaman fark ettim senin anakartındaki RAM'in yetersiz CPU'dan kaynaklı drop yiyorsun önerilen sistem gereksinimi 8 GB RAM Ultra çekersen grafiklerini drop yer müdür RAM al 4 GB almadıysan :) aynı sorunla karşılaşan arkadaşlar görev yöneticisinden bakabilirler bende de takılma vardı Forza Horizon'da artan performans sekmesinden kullanım yüzdelerine baktığım zaman RAM'in tam yükte olduğunu gördüm 8 + 8 şeklinde 16 GB yapınca sorunum çözülmüştü takılmalar gitti Ultra grafiklerde

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı