Öncelikle şunu sorarak başlayayım, videolarını ne kadar süre arayla paylaşıyorsun? Eğer bu süre günde birse, ya da ayda birse algoritmanın bozulması normal. Günde bir video atmak neden kanalın için iyi değil? Çünkü YouTube hangi videonu önereceğini şaşırır. O sebeple izlenmesini beklediğin video hiç gösterilmeyebilir. Keza cetvelin öteki tarafı olan, ayda bir veya yılda bir video atmakta videolarının gösterilmesini kısıtlar. Uzun süre video atmayan kanallara YouTube değer vermez. Düzenli olmak zorunda. Bu düzeni kurmak da senin elinde. Ben 4 günde bir atarım mesela, algoritmamda şu an hiçbir sıkıntı yok.
Ha ben videolarımı düzenli atıyorum usta diyorsan, ve bu sorunu yaşıyorsan o zaman YouTube ile iletişime geçmeni tavsiye ederim. Para kazanman açık değilse doğrudan iletişim kuramıyorsun. Ama "geri bildiri" yapabilirsin. YouTube kullanıcılarından geri dönüş alabilmek için böyle bir özelliğe sahip. Yani YouTube ile birebir iletişim kuramasan bile, bu özellik üzerinden derdini düzgün Türkçe ve anlaşılır şekilde aktarırsan bir şekilde yardımcı oluyorlar. Tabii somut olarak mail üzerinden vs geri dönüş yapmıyorlar, ama yazdıklarını mutlaka dikkate alıyorlar ve düzeltiyorlar. Benim de birkaç sorunum olmuştu, para kazanmam açık değildi. Bu şekilde çözmüştüm.
Bol şans!