Sharkoon 650W 80+ SHP V2 PSU Nasıldır?

Eski Corsair serisinin fanı yenilenmiş hali denebilir iyi bir PSU değil.

Özellikle PSU alırken marka olarak bakmayın model olarak bakmak doğru olan.
Builder serisinden mi bahsediyorsunuz?
İlk çıkan 2014 serisinde sorun vardı o serinin ve fan sorunu vardı. Model bazlı bakmaya gerek bile yok mevcut durumda Corsair ve Sharkoon çok farklı markalar.

Daha detaylı açıklar mısınız iyi olmama sebebini? Mesela: "İçerisinde kullanılan board kötü çünkü ..." gibi.

Builder serisinden mi bahsediyorsunuz?
İlk çıkan 2014 serisinde sorun vardı o serinin ve fan sorunu vardı. Model bazlı bakmaya gerek bile yok mevcut durumda Corsair ve Sharkoon çok farklı markalar.
İkisi de Alman markaları 😀 İki markanın ekipmanlarını kullanıyorum gayet kaliteliler.

Daha detaylı açıklar mısınız iyi olmama sebebini? Mesela: "İçerisinde kullanılan board kötü çünkü ..." gibi.
Corsair VS 2012.

Zaten iç yapı olarak iyi değil @Ali Rıza09 hocam güzelce anlatmıştı bulursam atarım.

300 TL aşağısı için fena değil.

İkisi de Alman markaları 😀 İki markanın ekipmanlarını kullanıyorum gayet kaliteliler.

Zaten iç yapı olarak iyi değil @Ali Rıza09 hocam güzelce anlatmıştı bulursam atarım.
Konu takipçisiyim, en kısa zamanda konu linkini bekliyorum. 👍
Sorunlu bir ürün var ise ortada tavsiye etmeyelim, kullanmayalım, bilinçlenelim.

Konu takipçisiyim, en kısa zamanda konu linkini bekliyorum. 👍
Sorunlu bir ürün var ise ortada tavsiye etmeyelim, kullanmayalım, bilinçlenelim.
SHP V2'de oldukca eski ünite o da CWT'den çıkma çok eski GPM platformunu kullanıyor kesinlikle modern bir unite değil Corsair'in eski VS serisi ile aynı platformu kullanıyorlar. Sadece flat kablolar ve fan olarak parlatılmış hali gerek performansı, gerek yapı kalitesi vasat. LLC'yi geçtim, 3.3V ve 5V raylar için DC-DC dahi yok.
Şöyle söylemiş ve 400 TL için pek mantıklı değil.

Vs550 ile aynı galba 650 watt olunca daha iyi olur diye bunu aldım
Rica ederim. Mevcut PSU'nuz ölmüş sanırım.
Her ne kadar PSU içerisinde bu korumları bulunduruyor olsa da işi garantiye almakta fayda olduğunu düşünüyorum. Tavsiyem olarak: Akım korumalı priz yoksa, sepete bir tane de akım korumalı priz ekleyin.
Geçmişte bununla ilgili canım yandığı için yoğurdu üfleyerek yemeye başladım ✌

Hadron 500 Watt var evde topraklama yok ne gelirse onu iletiyor PC'yi ellime almaktan korktuğumdan aldım inşallah pişman kalmam.
Şöyle söylemiş ve 400 TL için pek mantıklı değil.
Bu arada siz bana corsair vs550 önermiştiniz

Son düzenleme:
@Sylveon PSU Yapıları konusunda bu kadar teknik bilgi sahibi değilim fakat Plugload solutions gibi bir firma yaptığı testler doğrultusunda 80+ White sertifika veriyorsa iyidir diye düşünüyorum. Ayırca üst mesajlarda belirttiğim korumaları da mevcut PSU içerisinde.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı