Sistemde ilk zamanlar oyuna girince 10 dk sonra falan takılıp kalıyordu reset atmak zorunda kalıyordum. XMP ayarlarından RAM'i 3600MHz'den 3200'e düşürünce sorun kalmadı. Şimdi iste ekran kartına güncelleme geldi NVIDIA GeForce üzerinden indirip kurdum düzgünce ama sorun tekrar başladı oyunlara girdiğimde bir süre sonra takılı kalıyor. Reset atmak zorunda kalıyorum ya da direkt oyun kapanıyor.
Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir peki? Ekran kartı güncellemesinden önce oynayabiliyordum ancak dediğim gibi RAM'leri 3600'den 3200'e çekmem gerekti acaba PSU yetmiyor mu? Çünkü sisteme yük binince takılıp kapanıyor ya da kitleniyor.
Bu sorun neden kaynaklanıyor olabilir peki? Ekran kartı güncellemesinden önce oynayabiliyordum ancak dediğim gibi RAM'leri 3600'den 3200'e çekmem gerekti acaba PSU yetmiyor mu? Çünkü sisteme yük binince takılıp kapanıyor ya da kitleniyor.
DDU ile sürücüleri kaldırıp yeniden yükle dediğim gibi, denemekten zarar gelmez. Dediğim gibi PSU kağıt üstünde yetiyor ama vasat bir model olduğu için problem oluşturması pek şaşırtıcı gelmez.