Sharkoon marka PSU nasıldır?

Tam modelini söyleyin. SilentStorm Cool Zero modelinden bahsediyorsanız alınabilir bir ürün, Sirtec (High Power) üretimi, eksisi ise NTC termistörü yok, buda bilgisayar açılırken bulunanlara nazaran ani akım değeri yüksek çıkıyor kabul edilebilir değerler içerisinde aynı zamanda bypass rölesi de yok NTC olmama dolayısı ile. Yurt dışında 3 sene garanti sunar iken Türkiye'de garantisi 2 sene.
WPM Gold Zero ise güncel topoloji LLC+DC-DC kullanıyor ama koruma eksikliği sebebi ile önermiyorum.
SHP650 V2 için ise herhangi bir veri yok. Yüksek ihtimal eski bir platform kullanıyor double-forward, grup düzenlemesi ortada herhangi bir kaynak yok ben olsam almazdım.

Arkadaşların da bahsettiği gibi belirli markalara yönelmeniz daha mantıklı olur. FSP, EVGA, Seasonic ve Corsair'in minimum 80+ Bronze modelleri güvenilirdir. Bütçeniz arttıkça daha üst sertifikada ve modüler bir güç kaynağı alabilirsiniz.

Bizim toplumumuz güç kaynağını basit bir şey sanıyor ve en ucuzuna yöneliyor bu çok büyük bir hata bence. Bütün korumalara sahip olmasına özen gösterin ki olası bir elektrik kesintisinde parçalara zarar gelmesin.
Tamamıyla yanlış bilgi. Mesela Corsair'in VS serisi(2017 hariç) ve FSP'nin Hexa, Hyper ve Hammer serileri güvenilir ürünler değil. EVGA ve Seasonic için de aynısı geçerli. 80+ olması ve bilinir marka olması ürünü kaliteli yapmaz.

Son düzenleme:
Tamamıyla yanlış bilgi. Mesela Corsair'in VS serisi(2017 hariç) ve FSP'nin Hexa Hyper ve Hammer serileri güvenilir ürünler değil. EVGA ve Seasonic için de aynısı geçerli. 80+ olması ve bilinir marka olması ürünü kaliteli yapmaz.

Yazdığımı düzgün okursanız 80+ Bronze dediğimi görürsünüz, bahsettiğiniz modellerin çoğu Bronze sertifikasına bile sahip değil.

highpower psu bakın oldukça kalitelidir. ben şahsen uğraşmadım ama teknobiyotik'in bir videosunda anlatıyordu psu da şöyle bir durum da varmış; bu 80+ bronze, silver, gold vs. sertifikası almak için şirketler para ödüyormuş ve her model için ayrı ayrı sertifika almak ve ödeme yapmak gerekiyormuş. bu ödenen sertifika tutarları da fiyatlara yansıyor tabi. bazı markalar(videoda alttan alta highpowerı işaret ediyordu) bazı modelleri için bu sertifikayı almadan ama bu yeterlilikleri sağlayan psu'lar çıkarıp maliyetten kısıp uygun fiyatlı satıyorlarmış. onların üstünde de "80 plus, 80+" amblemine benzer işaretler koyuluyormuş. iyi araştırıp böyle bir model de alınabilir.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı