Sharkoon TG5 Pro kasaya DeepCool LT720 360mm sıvı soğutma sığar mı?

PROXGAMER

Kilopat
Daha fazla  
Merhaba, Sharkoon TG5 Pro kasaya 360mm sıvı soğutma sığar mı? Katalogtan baktığımda, kasanın içinin uzunluğu resimlerde de görüldüğü gibi 40cm, takacağım sıvı soğutucu ise 40, 2cm uzunluğu olan DeepCool LT720 360mm sıvı soğutucu. Aradaki 2mm fark problem yaratır mı? Esneme payı var mıdır? Sonuçta 0.2 cm çok küçük bir değer egzoz fanının üst kısmından biraz kasayı esnetmeyi düşünüyorum. Yardımcı olur musunuz?

Dosya Ekleri

• 60586a01a13f7.jpeg
    60586a01a13f7.jpeg
    71,2 KB · Görüntüleme: 75
  • Screenshot_4.png
    Screenshot_4.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 57
Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, Sharkoon TG5 Pro kasaya 360mm sıvı soğutma sığar mı? Katalogtan baktığımda, kasanın içinin uzunluğu resimlerde de görüldüğü gibi 40cm, takacağım sıvı soğutucu ise 40, 2cm uzunluğu olan DeepCool LT720 360mm sıvı soğutucu. Aradaki 2mm fark problem yaratır mı? Esneme payı var mıdır? Sonuçta 0.2 cm çok küçük bir değer egzoz fanının üst kısmından biraz kasayı esnetmeyi düşünüyorum. Yardımcı olur musunuz?
Sıkıntı çıkabilir hocam ön panele takman gerekebilir, bu gibi durumlarda genelde ramlere çarpıyor soğutucu.

Sıkıntı çıkabilir hocam ön panele takman gerekebilir, bu gibi durumlarda genelde RAM'lere çarpıyor soğutucu.

Bu şekilde kalınlık olarak sorun yaşayacağımı sanmıyorum fakat uzunlukta 2mm problem yaratır mı?

Üstte 360 mm desteği varmış, LT720 cok kalın bloğa sahip değil, muhtemelen problemsiz montaj yaparsın.

Ben baktım fakat ön blok için resimde görüldüğü gibi 360mm desteği var diyor. Üst kısmı için 360mm destek göremedim.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-01-11 saat 02.41.36_5ac1662d.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-01-11 saat 02.41.36_5ac1662d.jpg
    192,4 KB · Görüntüleme: 38
Üst kısım için 3 tane 120mm fan demis, altta da fan yerine radyatör takılabilir demis. Kasanın üstten resmini atabilir misin, vida yeri yok mu?

Buyurun. Kasa yan durmakta şu anda o şekilde kullanıyorum kafanız karışmasın. Bir de 3 adet 120mm fan demiş fakat LT720'nin radyatörü 3 adet 120mm fanlardan biraz daha büyük olabilir. 40, 2cm diyor çünkü.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-01-11 saat 02.50.04_c6ad5dbe.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-01-11 saat 02.50.04_c6ad5dbe.jpg
    307,2 KB · Görüntüleme: 55
Tekrar baktım kasanın resimlerine, üstte radyatör için vida yerleri var gözüküyor. Ekran kartı için 40 cm demisse ki ekran kartınin başlangıç yeri biraz daha kasanın içine doğru, dolayısıyla 0.2 mm için yer olur gibi geliyor. Benim kafa takılan asıl konu egzoz fani oldu, acaba egzoz fanini çıkarman gerekir mi diye düşünüyorum. Hortum kısmını kasanın ön tarafına bakacak şekilde takarsan diğer tarafta fanlardan sonra 1-2 cmlik daha radyatör uzantısı oluyor, orası sayesinde egzoz fani sogutucunun fanlarini engellemezse ucu ucuna kullanirsin gibi duruyor.

Buyurun. Kasa yan durmakta şu anda o şekilde kullanıyorum kafanız karışmasın. Bir de 3 adet 120mm fan demiş fakat LT720'nin radyatörü 3 adet 120mm fanlardan biraz daha büyük olabilir. 40, 2cm diyor çünkü.
Evet sitesinde de gördüm, problem olmadan kullanirsin gibi duruyor böyle bakınca. Ama küçük bir ihtimal de olsa montaj yaparken radyatör fanları takıp sonra da radyatörü yerine 2-3 vidayla takıp önce bir duruma bak olursa pompa kismini açıp montajini yaparsin. Baktın olmuyor guzelce paketle iade et. Pompa kisminda termal macun olduğu için eğer orayı montajladiktan sonra olmadığını farkedersen iadede problem çıkarabilirler.

Şurada birkaç tane kablo bulunmakta onları oradan değil de fanın tam önünden geçirmeyi planlıyorum fakat o kablolar benim için sorun yaratır mı acaba diye düşünmekteyim çünkü olursa ucu ucuna olacağı için o kabloların orada ezilme ihtimali var gibi. @JoeBlackk Amazon'dan yurt dışından getirteceğim için iade olur mu acaba olmaz ise bilginiz var mı bu iki konuda ?

Dosya Ekleri

• WhatsApp Görsel 2024-01-11 saat 02.57.35_1835124d.jpg
    WhatsApp Görsel 2024-01-11 saat 02.57.35_1835124d.jpg
    374,6 KB · Görüntüleme: 38
Şurada birkaç tane kablo bulunmakta onları oradan değil de fanın tam önünden geçirmeyi planlıyorum fakat o kablolar benim için sorun yaratır mı acaba diye düşünmekteyim çünkü olursa ucu ucuna olacağı için o kabloların orada ezilme ihtimali var gibi. @JoeBlackk
Kablolar evet biraz tuhaf olmus, vida yerlerine gelmiş. O kisma dediğim gibi radyatörün borularının olduğu yeri takarsın, kabloları da boruların arasına, arkasına dagitirsin böylece biraz geniş olacağı icin kirilma durumu olmayacak. Biraz uğraştırır seni gibi duruyor ama olur mu bana sorarsan olur eninde sonunda.

İşlemcin ne hocam peki?

Kasanın desteği var fakat egzoz fanı ve ön paneldeki kablolar engeller gibi duruyor bende aldığımda desteği vardı takarken üst panele takamadım ramlere çarpıyordu ve sığmıyordu üst panele (farklı model bir soğutucu) sonrasında ön panele takmak zorunda kaldım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı