Shazam güvenilir mi?

Shazam sizi dinliyor diye bir şey varmış. Gerçekten dinliyor mu bizi? Yok, yalan mı yani? Eklenti güvenilir mi?

Bizi dinlemeyen uygulama yok istersen kendin dene ve gör üç gün boyunca köpek mamasından bahset telefonun yanındayken tüm ana akım medyan köpek maması reklamları ile dolacak.

Telefonum neden beni dinliyor?​


İlk olarak, telefonlarımız bize sanal olarak yardımcı olmak için bizi dinler. Bu, Siri ve "Hey Google" gibi sesli asistan uygulamaları aracılığıyla ve aynı zamanda üzerlerinde bulunan konuşmaları takip eden kişiselleştirilmiş reklamlar aracılığıyla. Bakın, bazen az önce yaptığınız bir telefon konuşmasını doğrudan ilişkilendiren reklamlara servis edilmeniz tesadüf değil.

En alakalı sonuçları ve reklamları sunduğumuzdan emin olmak için arama motorlarının etkinliğimizi nasıl izlediğine benzer. Bu bakımdan akıllı telefonunuzu sözlü bir arama motoru olarak düşünebilirsiniz. Bu cihazlar ve üzerindeki uygulamalar da internet takibi yeteneğine sahiptir.


Yani, bir dahaki sefere "Hey Google" veya Siri'yi aranızda, bunun bir tarayıcı penceresi açmak gibi olduğunu bilin. Ve verileriniz, çoğu zaman reklam veya pazarlama amacıyla toplanabilir.
 
Bizi dinlemeyen uygulama yok istersen kendin dene ve gör üç gün boyunca köpek mamasından bahset telefonu yanındayken tüm ana akım medyan köpek maması reklamları ile dolacak.
Okudum kabul ediyorum demeyeceksin o zaman (!) 😁
 

Yeni konular

Geri
Yukarı