[.ShellClassInfo] LocalizedResourceName=@%SystemRoot%\system32\shell 32.dll,-21787

M.CaN

Kilopat
Katılım
13 Mayıs 2012
Mesajlar
1.147
Makaleler
16
Yer
Kırşehir
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar şu sıralar bilgisayarımı her açtığımda karşıma başlıkta belirttiğim yazı bir not defterinde çıkıyor. Bunun çözümü Microsoft'un sitesinde ve diğer sitelerde 3 adet yol ile var ancak 3 yolda da başarısız oluyorum. Nasıl çözeceğim ?

1. Yolda Microsoft Fixit öneriliyor. Ancak ben bu programı yüklemek isterken "Bu Microsoft Fixit sisteminiz veya uygulama sürümünüz için geçerli değildir" diyor ki bence bu doğal çünkü bu programın Windows 8 desteği yok diye biliyorum.

2. Yolda bu yazının yazdığı Desktop.ini dosyalarını silmemiz yeterli. Ancak dosyanın klasörü açmak istediğimde erişim iznimin olmadığını, erişim izni almak için klasörün güvenlik sekmesine yönlendiriyor beni. Buradan Özel İzinler hariç hepsi işaretli ama Özel İzinler'i değiştirme imkanım yok, pasif bırakılmış. Bu yüzden ne dosyanın yolu olan klasörlere girebildim, ne de aratarak onu bulabildim.

3. Yolda Msconfig.exe'ye girerek Başlatma sekmesinden Konum sütununa, oradan Başlangıç Öğesi altından Ortak Başlangıç bölümünden 1. Yoldaki dosyanın yolunu yazarak onay kutularını yazarak temizlemem ile sorunun çözüleceği yazıyor. Ancak ben Başlatma sekmesine geldiğimde Başlangıç Öğelerini yönetmek için, Görev Yöneticisi'nin Başlangıç bölümünü kullanın diyor ve beni Görev Yöneticisi'nde Başlangıç bölümüne yönlendiriyor. Burada ise ne komut yazacak yer, ne de içlerinde Desktop.ini dosyasının olduğu yol var..

NOT: Orijinal Windows 8 Pro kullanıyorum.
 
CCleaner ile başlangıçtaki her şeyi kaldır.

Olmadı abi. Sistemimde Advanced System Care de var. Onunla da temizlik yaptırdım bir şey değişmedi :( Bir de kafamı karıştıran şey, bilgisayarın sahibiyim ve yöneticisi olduğum halde neden klasörlere erişimim yasaklanıyor ve bu yasağı kaldıramıyorum anlamadım.
 
Recep abi linki yenileyebilir misiniz? aynı sorun var bende manuel olarak eklemeye çalıştım olmadı. yardım edebilir misiniz?
 

Yeni konular

Geri
Yukarı