Shenzenaudio'dan alınan ürün gümrükten geçer mi?

LooNafleX

Hectopat
Makaleler
3
Daha fazla  
Son düzenleyen: Moderatör:
Shenzhenaudio'dan HONKAI: STAR RAIL x MOONDROP Robin's Earphones True Wireless Headphone ürününü alacağım. Mail veya not bırakınca faturayı sanki 20$ mış gibi kestiklerini veya hediye gibi gösterdiklerini duymuştum. Böyle bir olay var mı? Varsa ne yazarak bana yardımcı olmalarını sağlayabilirim?

Öyle bir olay var ama satıcı bu durumu kabul eder mi orası ayrı bir de bunun riskide bulunuyor gümrük görevlisi gidipde gerçek fiyatına bakarsa size ceza kesebilir.

Yurt dışında yaşayan akrabanız varsa siteden satın alıp onların adresini yazın Türkiye'ye geldiklerinde yanlarında getirebilirler 450 euroya kadar sınırları bulunuyor.

Öyle bir olay var ama satıcı bu durumu kabul eder mi orası ayrı bir de bunun riskide bulunuyor gümrük görevlisi gidipde gerçek fiyatına bakarsa size ceza kesebilir.

Yurt dışında yaşayan akrabanız varsa siteden satın alıp onların adresini yazın Türkiye'ye geldiklerinde yanlarında getirebilirler 450 euroya kadar sınırları bulunuyor.
Maalesef öyle bir durumum yok, fakat sanki indirimle almış gibi göstermelerini istesem? Yani böyle olursa hâlâ bana ceza kesme şansları var mı? Veya ceza kesilirse ne kadar kesilir?

Gümrük Kanunu Madde 234:
  • 1. Fıkra (b) Bendi: "Kıymeti üzerinden ithalat vergilerine tabi eşyanın beyan edilen kıymeti, 23 ila 31'inci maddelerde yer alan hükümler çerçevesinde belirlenen kıymete göre noksan bulunduğu takdirde, bu noksanlığa ait ithalat vergilerinden başka, vergi farkının üç katı para cezası alınır."
Gümrük Kanunu Madde 235:
  • 1. Fıkra (c) Bendi: "Eşyanın ithalinin şarta bağlı veya izne tabi olması durumunda, gerekli şart veya izinlerin yerine getirilmediğinin tespiti hâlinde, varsa fark gümrük vergileri alınır ve ayrıca eşyanın gümrüklenmiş değerinin iki katı idari para cezası verilir.

Maalesef öyle bir durumum yok, fakat sanki indirimle almış gibi göstermelerini istesem? Yani böyle olursa hâlâ bana ceza kesme şansları var mı? Veya ceza kesilirse ne kadar kesilir?

gümrük kanunu madde 234:
  • 1. fıkra (b) bendi: "kıymeti üzerinden ithalat vergilerine tabii eşyanın beyan edilen kıymeti, 23 ila 31'inci maddelerde yer alan hükümler çerçevesinde belirlenen kıymete göre noksan bulunduğu takdirde, bu noksanlığa ait ithalat vergilerinden başka, vergi farkının üç katı para cezası alınır."
gümrük kanunu madde 235:
  • 1. fıkra (C) bendi: "eşyanın ithalinin şarta bağlı veya izne tabii olması durumunda, gerekli şart veya izinlerin yerine getirilmediğinin tespiti hâlinde, varsa fark gümrük vergileri alınır ve ayrıca eşyanın gümrüklenmiş değerinin iki katı idari para cezası verilir.

Ve de ürüne elde konulabilir.

Gümrük Kanunu Madde 234:
  • 1. Fıkra (b) Bendi: "Kıymeti üzerinden ithalat vergilerine tabi eşyanın beyan edilen kıymeti, 23 ila 31'inci maddelerde yer alan hükümler çerçevesinde belirlenen kıymete göre noksan bulunduğu takdirde, bu noksanlığa ait ithalat vergilerinden başka, vergi farkının üç katı para cezası alınır."
Gümrük Kanunu Madde 235:
  • 1. Fıkra (c) Bendi: "Eşyanın ithalinin şarta bağlı veya izne tabi olması durumunda, gerekli şart veya izinlerin yerine getirilmediğinin tespiti hâlinde, varsa fark gümrük vergileri alınır ve ayrıca eşyanın gümrüklenmiş değerinin iki katı idari para cezası verilir.

Ve de ürüne elde konulabilir.
Riski almaya değer mi hocam? Geçme şansı ne kadar sizce?

Riski almaya değer mi hocam? Geçme şansı ne kadar sizce?
Başta, bende sizin gibi faturayı düşük gösterip yurtdışından anakart ve RAM almayı planlıyordum. Çinli satıcıyla da görüşüp faturayı düşük göstermesi konusunda anlaşmıştım. Ancak sonradan riskleri düşündüm ve tereddüde düştüm. Bu yüzden almaktan vazgeçtim. Sonrasında, Almanya’daki akrabalarım aklıma geldi. Şimdi onlara siparişi yollayıp, Türkiye’ye gelirken yanlarında getirmelerini rica etmeyi düşünüyorum.

Shenzhenaudio'dan HONKAI: STAR RAIL x MOONDROP Robin's Earphones True Wireless Headphone ürününü alacağım. Mail veya not bırakınca faturayı sanki 20$'mış gibi kestiklerini veya hediye gibi gösterdiklerini duymuştum. Böyle bir olay var mı? Varsa ne yazarak bana yardımcı olmalarını sağlayabilirim?

Shenzhenden alınan ürünler geçiyor. Sipariş notuna kendi tcni yaz ve faturaya 15.99 dolar olarak girmelerini talep et geçiyor. Birçok arkadaşım öyle geçirdi. Ek olarak da mailde atabilirsin sipariş numaran ile birlikte.

Shenzhenden alınan ürünler geçiyor. Sipariş notuna kendi tcni yaz ve faturaya 15.99 dolar olarak girmelerini talep et geçiyor. Birçok arkadaşım öyle geçirdi. Ek olarak da mailde atabilirsin sipariş numaran ile birlikte.
Bende bilmiyordum iyi oldu. Kulaklık güzelmiş hayırlısı olsun :).

Bunu dediğiniz iyi oldu hocam, inşallah bu hafta alıp durum hakkında sizi bilgilendireceğim.

Bende bilmiyordum iyi oldu. Kulaklık güzelmiş hayırlısı olsun :).

Sağ olun hocam daha iyilerinin sizin olması dileğiyle :).

@egemebb Hocam kulaklığı aldım. Şöyle de bir mail attım:

Screenshot_20250404-191420~3.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bunu dediğiniz iyi oldu hocam, inşallah bu hafta alıp durum hakkında sizi bilgilendireceğim.

Sağ olun hocam daha iyilerinin sizin olması dileğiyle :).

@egemebb Hocam kulaklığı aldım. Şöyle de bir mail attım:Eki Görüntüle 2461984Eki Görüntüle 2461984Eki Görüntüle 2461984
Eki Görüntüle 2461984

Elim çarptı çok fazla koymuşum 😭

Yanlışlık 3 tane koymuşum pardon

Sitede sıkıntı var atmamış gibi gösteriyor mesajları yenileyince geliyor sayfayı

Tamamdır hocam onlar cevap verir. Ek olarak sipariş notuna yazdın mı? Sitede canlı destek kısmı da var oraya da yazarsan iyi olur.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı