Shure SM7B için 6000 TL Ses Kartı Önerisi

Oğuzhan yc

Femtopat
Daha fazla  
Belirttiğim gibi SM7B için ses kartı arıyorum. Kafam karıştı yardım eder misiniz? Bütçe: 5-6K arası biraz arttırabilirim.

Bu mikrofon dinamik ve 48v güç gerektiriyor. Ayrıca preamp'a da ihtiyacın olacak 25db kazanç arttırmak için. En temizi bir tane mikser almaya bak. Ses kartları bu mikrofon için iyi bir seçim olmayabilir. Mikser deyince de aklına çok pahalı şeyler gelmesin.

Bu mikrofon dinamik ve 48v güç gerektiriyor. Ayrıca preamp'a da ihtiyacın olacak 25db kazanç arttırmak için. En temizi bir tane mikser almaya bak. Ses kartları bu mikrofon için iyi bir seçim olmayabilir. Mikser deyince de aklına çok pahalı şeyler gelmesin.
Hangi mikser almalıyım önerin var mı hocam ?

preamp mikser de gerekli mi

Son düzenleme:
Hangi mikser almalıyım önerin var mı hocam ?
Ses kartında amaç sesi işlemektir. Anakartı, işlemciyi yormadan enstruman ve ekipmanı bağlamanı sağlar. Mikser çok fazla ekipmanı bağlamak içindir. Ama yine çok kanallı bilgisayara aktarmak için yine bir ses kartına ihtiyacın olur.

Aslında düşündüm de ses kartı daha iyi bir tercih olur. Bütçen de gayet yeterli gerekirse birazcık daha çıkarsın.

Mikser birden fazla mikrofon, enstrüman ve klayve bağlama olanağı sağlar.​

Mikserin amacı mikrofon, enstrüman ve ses sinyallerini karıştırmaktır. Her bir giriş için gelen ses seviyesini ayarlayabilirsin.​

Eğer miksini bilgisayarda kaydetmek istiyorsan mikserden sol ve sağ çıkışları alman ve bunları bir ses kartındaki hat girişlerine bağlamak için uygun ses kablolarını kullanman gerekir.​

Ama şunu bilmen gerekir. Mikserden gelen birleşik sinyalleri kaydedersin. Böylece aynı anda ayrı parçalara kayıt yapamazsın​

(Ses kartlarında ise ayrı ayrı kayıt yapılabiliyor).​

Bir mikserin avantajı anında ses müdahale edebilmendir.​

Bu özellik ses kartlarında yok.​

Mikserle verdiğin efektler sesin içine gömülür ama ses kartında ayrı ayrı işleyebilirsin.​

Bu ürünle bir çok şeyin içinden geçersin.​

''Focusrite Scarlett 8i6 Gen 3 Ses Kartı''​

Bu kartın kendi üzerinde gain arttırma düğmesi var.​

Bence bunu alırsan preamp'a ihtiyacın olmaz.​

Bende de aynı mikrofon var ama ses kartını gidip aptal saptal bir şey almışım o yüzden bir de yanına preamp almak zorunda kaldım. Keşke bu karttan alsaydım.​

Youtube de bu kartla alakalı videoları izlersen ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.​

Özellikle de gain düğmesini arattır ve ona göre izle ki farkı gör.​

Eğer preamp'ın shure sm7b için ne kadar önemi olduğunu anlamak istiyorsan da bu alttaki videoyu izle bak. Adam nasıl test ediyor ve gain artınca nasıl farkediyor iyi izle...Çünkü shure biraz güce ihtiyaç duyan bir dinamik mikrofon.​

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Burada da preamp olmadan ve gaini açarak test etmiş. Yine tek başına bir şey ifade etmiyor. ''Preamp'' hangi ses kartını kullanırsan kullan bu shure sm7b için gerekiyor onu anladım.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Son düzenleme:
Ses kartında amaç sesi işlemektir. Anakartı, işlemciyi yormadan enstruman ve ekipmanı bağlamanı sağlar. Mikser çok fazla ekipmanı bağlamak içindir. Ama yine çok kanallı bilgisayara aktarmak için yine bir ses kartına ihtiyacın olur.

Aslında düşündüm de ses kartı daha iyi bir tercih olur. Bütçen de gayet yeterli gerekirse birazcık daha çıkarsın.

Mikser birden fazla mikrofon, enstrüman ve klayve bağlama olanağı sağlar.​

Mikserin amacı mikrofon, enstrüman ve ses sinyallerini karıştırmaktır. Her bir giriş için gelen ses seviyesini ayarlayabilirsin.​

Eğer miksini bilgisayarda kaydetmek istiyorsan mikserden sol ve sağ çıkışları alman ve bunları bir ses kartındaki hat girişlerine bağlamak için uygun ses kablolarını kullanman gerekir.​

Ama şunu bilmen gerekir. Mikserden gelen birleşik sinyalleri kaydedersin. Böylece aynı anda ayrı parçalara kayıt yapamazsın​

(Ses kartlarında ise ayrı ayrı kayıt yapılabiliyor).​

Bir mikserin avantajı anında ses müdahale edebilmendir.​

Bu özellik ses kartlarında yok.​

Mikserle verdiğin efektler sesin içine gömülür ama ses kartında ayrı ayrı işleyebilirsin.​

Bu ürünle bir çok şeyin içinden geçersin.​

''Focusrite Scarlett 8i6 Gen 3 Ses Kartı''​

Bu kartın kendi üzerinde gain arttırma düğmesi var.​

Bence bunu alırsan preamp'a ihtiyacın olmaz.​

Bende de aynı mikrofon var ama ses kartını gidip aptal saptal bir şey almışım o yüzden bir de yanına preamp almak zorunda kaldım. Keşke bu karttan alsaydım.​

Youtube de bu kartla alakalı videoları izlersen ne demek istediğimi daha iyi anlarsın.​

Özellikle de gain düğmesini arattır ve ona göre izle ki farkı gör.​

Eğer preamp'ın shure sm7b için ne kadar önemi olduğunu anlamak istiyorsan da bu alttaki videoyu izle bak. Adam nasıl test ediyor ve gain artınca nasıl farkediyor iyi izle...Çünkü shure biraz güce ihtiyaç duyan bir dinamik mikrofon.​

Burada da preamp olmadan ve gaini açarak test etmiş. Yine tek başına bir şey ifade etmiyor. ''Preamp'' hangi ses kartını kullanırsan kullan bu shure sm7b için gerekiyor onu anladım.​

Sağol hocam çok açıklayıcı olmuş

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı