Siber güvenlik analistliği ve operatörlüğü bölümü seçmek mantıklı mı?

Nrok

Hectopat
11. sınıfa geçeceğim, seçeceğim bölümü düşünürken bu bölümü gördüm ve mantıklı geldi. İTÜ'de bu bölümü okumak mantıklı mı? İş bulunabilir mi?

Bizim ülkede siber güvenlik denilince pek bir şey bilinmiyor, bilgi işlemcilere top atılıyor ama yurt dışı firmaları çok önem veriyor bu konuya. Hedefin yurt dışı ise rahat bulursun fakat yurt içi ise yine bulursun ama rahat olmayacaktır. En azından şu yıllarda.

11. sınıfa geçeceğim, seçeceğim bölümü düşünürken bu bölümü gördüm ve mantıklı geldi. İTÜ'de bu bölümü okumak mantıklı mı? İş bulunabilir mi?
Kardeşim daha YKS'ye girmemişsin.Bunları düşünmen için YKS sonrasında zamanın olur.Ders çalış.

Şu an bunları çok düşünmemelisin. Ders çalışıp puanını yüksek tutmalı, aktif olarak İngilizce çalışmalısın. Sınavdan sonra ne istediğine karar verirsin. Tercih dönemi üniversite üniversite araştırırsın. Zamanın fazla fazla var. Eğer kendini disipline edersen Türkiye birinciliğine bile oynarsın.

Benim en büyük pişmanlığım bölüm beğenip deneme sonucuma göre geliyor zaten demek oldu. O rahatlıkla tempoyu düşürdüm, şimdi istediğim yer gelmiyor. Mümkün mertebe hep en üstü hedeflemek lazım. Evet, bana da gereksiz geldi ama inan bana hayatsız lavuklar çok. Denemelere bile girmeden ders çalışanlar var. Onların olduğu yerde asla şansa bırakmamalısın.

Bir hedef belirleyip o hedef sayesinde motive olup ders çalışmak mantıklı geldiği için bölümleri araştırmaya başlamıştım ama söylediklerinize göre hedefimin sadece sinavdan yüksek almak olması gerekiyor. Öyleyse sadece ders çalışacağım.

Bir hedef belirleyip o hedef sayesinde motive olup ders çalışmak mantıklı geldiği için bölümleri araştırmaya başlamıştım ama söylediklerinize göre hedefimin sadece sinavdan yüksek almak olması gerekiyor. Öyleyse sadece ders çalışacağım.
Benim kafa hep böyle çalışır.Yüksek derece yap istediğin bölüme girersin zaten.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı