Siber Güvenlik için laptop önerisi

Ondada kafamda soru işaretleri var macOS'a linux mu kurmamı önerirsiniz ne dersiniz? Hayatımda hiç mac kullanmadığım için cahilim birazcık (Oyun için masaüstü kullanıyorum sadece iş için olacak)
Merhabalar son durum nedir? Aldınız mı acaba?
 
Merhabalar son durum nedir? Aldınız mı acaba?
Merhabalar henüz almadım fakat yaklaşık 1 ay içinde bir arkadaşımın artık kullanmadığı m2 macbook'unu 2. el almayı düşünüyorum hocam.
 
Hocam ben de Macbook almak istiyorum ama sanal makinede kali linux calistirilmaz diyorlar performans kaybı falan olurmuş. Bazıları da sıkıntı olmaz ama crackli dosyalar inmez diyor,eğer alırsanız bana denediginiz zaman geri dönüş yapabilir misiniz? Ya da bu konuyu araştırdiniz mi?

Merhabalar henüz almadım fakat yaklaşık 1 ay içinde bir arkadaşımın artık kullanmadığı m2 macbook'unu 2. el almayı düşünüyorum hocam.
Merhabalar tekrar rahatsız ediyorum. M2 macbooku aldınız mı acaba? Memnun musunuz
 
Son düzenleme:
Merhabalar tekrar rahatsız ediyorum. M2 macbooku aldınız mı acaba? Memnun musunuz
Merhabalar hocam yok almadım. Bu işlere PC üzerinden devam ediyorum ve sizede önerim para kazanmaya başlayana kadar bu laptop almayın tabi eğer PC'niz yok ise macbook ile başlangıç yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken şey yaptığınız işin sadece heves olmayacağından emin olmanız. Ben mesela bu konuda yazdığım app pentest gibi işleri bıraktım bug bounty yapıyorum yaklaşık 2 aydır.
 

Hocam 5 ay daha geçmiş son durumunuzu merak ettim. Ben de siber güvenliğe yeni başlıyorum. Her türlü tavsiyenize açığım
 
Hocam 5 ay daha geçmiş son durumunuzu merak ettim. Ben de siber güvenliğe yeni başlıyorum. Her türlü tavsiyenize açığım
Hocam bu işten para kazanmaya başlayana kadar elinizdeki bilgisayar ile idare edin. Siber güvenliğin birçok dalı var ama daha çok red flag yani saldırı tarafında çalışıyorsanız, bir usb wifi adapter işinizi görecektir. Ayrıca sizin bu başlangıcınız yalnızca merak olabilir. Bir 2-3 ay düzenli ve disiplinli bir şekilde her gün yeni şeyler öğrenip çalışmaya devam edin, baktınız gerçekten yapıyorsunuz, o zaman bir macbook almanız iyi olacaktır. Ama yinede kişisel tavsiyem ilk paranızı kazanana kadar kesinlikle hiçbir yatırım yapmayın bu işe.
 

Elektrik elektronik öğrencisiyim ve bu konuda gerçekten meraklıyım. Sibere olan ilgimin meraktan fazlası olduğunu düşünüyorum. (ileride bu alanda çalışmak isteyecek kadar.). Tavsiyeleriniz için de çok teşekkür ederim. Zaten 4060'lı bir laptopum var ve uzun süre işimi görecektir diye düşünüyorum.(pil konusu sıkıntı sadece.) Dediğiniz gibi bu işten para kazanmaya başladıktan sonra bir MacBook edinirim diye düşünüyorum. Önerdiğiniz bir Wi-Fi adaptör var mı acaba?
 
Selam. Bende bu sorunu simdi yasiyorum. Bir oyun pc'si var ama MacBook dusunuyorum linox icin hani endiselerim var peki siz ne yaptiniz bu konu hakkinda onerileriniz benim icin cok degerli simdiden teşekkürler.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…