Daha önce siber güvenlik sorunu yaşadınız mı bilmiyorum ama geçen yaz 2 tane sınıf arkadaşım tarafından Instagram'da fake hesabım oluşturuldu. İnsanlar bu sanal IP T.C. muhabbetlerinden dolayı nickname kullanın diyor(gerçek isim soyisminizi kullanmayın)ben de böyle bir Nickname'e geçersem tekrar o çocuklar hesap oluşturur diye geriliyorum.(olay bir şekilde çözüldü ve başka bir okula geçtim ama travma olarak hala duruyor.)
TC kimlik bilgileri dediğin şuan herkeste var zaten. Nereden bilmiyorum ama internetten indiriyorlar. Bütün ünlülerin ve vatandaşların bilgileri bulunmakta. İsim soyisim kullanmanın bir sorun olacağını düşünmüyorum.
TC kimlik bilgileri dediğin şuan herkeste var zaten. Nereden bilmiyorum ama internetten indiriyorlar. Bütün ünlülerin ve vatandaşların bilgileri bulunmakta. İsim soyisim kullanmanın bir sorun olacağını düşünmüyorum.
Merhaba sevgili Technopat kullanıcıları. Bugün sizlere bir konudan değinmek istiyorum, sosyal medya platformlarının doğru kullanılması. Üzücü bir gerçektir ki her sene E-Nabız, E-Okul, MERNIS gibi devlet dairelerinden veriler sızdırılıyor ve bu veriler içinde milyonlarca Türk vatandaşının...
Selamlar Sosyal, bugün sizlere ne kadar bildiğiniz hakkında bilgim olmayan bir konuya değineceğim: Discord Türkiye, Türkiye'de Siber Suçlar. Discord, 13 Mayıs 2015 tarihinde asıl amacı sohbet ve muhabbet olan bir topluluk uygulaması olarak kuruldu ve şuan 300 milyondan fazla kullanıcıya sahip...
Günümüzde adı ve soyadı bilinen bir kişinin kişisel verilerine ulaşmak oldukça basit. Bununla ilgili bir konu hazırlamıştım zaten. Discord, Instagram vb. platformlarda kişisel bilgiler kullanılarak tehdit mesajları ve karşılığında para istenebiliyor. Bunun olmasını engellemek veya önüne geçmek...
E tabi o durum öyle ama o kadar dert değil ki, hatta dert bile değil. En fazla yapabilecekleri şey adresini bulmak olur ilerisine gidemezler. Eğer bu bilgileri alıp sana karşı kullanmaya kalkarlarsa dava açabilirsin.