siberci013
Picopat
Arkadaşlar sorum yukarıda. Siber güvenlik uzmanı olmak istiyorum. Sınav senemdeyim. Hangi bölümü önerirsiniz?
İnternette böyle bir yazı var bakmışsınızdır muhtemelen;
siber güvenlik yüksek lisans bölümü okumak için ne gerekir? Adayların; bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği ve türevleri, elektronik mühendisliği, matematik mühendisliği, matematik veya bilgisayar ilgili bir mühendislik dalında 4 yıllık lisans derecesine sahip olması gerekir.
Onun dışında böyle bir yazı da var;
İki yıllık bir program olan özel güvenlik hizmetleri ve koruma bölümünden mezun olan kişiler, özel güvenlik sınavına girmeden de güvenlik sertifikası alma hakkına sahiptirler.
Umarım işe yarar.
2 yıllık bilişim güvenliği teknolojisi ne iş yapar?Peki hocam 2 yıllık bilişim güvenliği teknolojisi okusam olamaz mıyım?
(Ön lisans okusam yani.)
2 yıllık bilişim güvenliği teknolojisi ne iş yapar?
Bilgi güvenliği teknolojisi bölümü mezunu ne iş yapar? Bilgi güvenliği teknolojisi bölümü mezunu bireyler çalıştıkları kurum veya şirkette kendilerine korunması ve saklaması için verilen bilgilerin güvenliğini sağlamak başlıca görevlerindedir.
Kısacası olabilirsiniz gibi duruyor.
Peki hocam 2 yıllık bilişim güvenliği teknolojisi okusam olamaz mıyım?
(Ön lisans okusam yani.)
Ben bu sene kazandım ama, gitmedim.
Hatta benzer konularda varım, 2 yıllık üstüne 4 yıllık bilgisayar bölümü okumazsanız iş bulmanız zor.
Ben de o yüzden gitmedim.
Peki hocam DGS ile bilgisayar mühendisliğine geçiş yaparsam yine de bulamaz mıyım?
Tabii ki daha iyi olur iş bulma şansınız artar ama DGS de yerleşmeniz çok zor, bu sene PC mühendisliği için çalışmaya başlayın bence. YouTube can değeri zaten biliyorsundur, o da anlatmıştı bu konuyu.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.