Siber güvenlik uzmanı ya da fullstack developer olunur mu?

Daha fazla  
Meslek
İşlemci
Arkadaşlar YKS geçti bir şekil. Sanırım Ankara üniversite yazılım mühendisliği tutacak. Ben şimdiden boş kaldım bir yerden başlayacağım. Sizce fullstack developer ya da siber güvenlik uzmanı olunur mu? Ya da yapabilirsem her ikisi de olabilir miyim? Meslek açısından gelecekleri nasıl? Yapay zeka bu ikisini çok etkiler mi? Sorular saçmaysa maruz görün bilgi almam gerekiyor körü körüne yazmak istemem. Her türlü bilgiye açım teşekkür ederim.

Siber Güvenlik konusunda konuşucam. Daha önce de araştırmıştım gerek maaş olsun gerek iş olsun fena değil ve gayet makul olduğunu düşünüyorum. Hem ilerleyip yurtdışı odaklı çalışırsan gayet iyi kazanırsın. Yapay zeka konusunda pek birşey diyemem fakat illa ki etkiler.

Siber Güvenlik konusunda konuşucam. Daha önce de araştırmıştım gerek maaş olsun gerek iş olsun fena değil ve gayet makul olduğunu düşünüyorum. Hem ilerleyip yurtdışı odaklı çalışırsan gayet iyi kazanırsın. Yapay zeka konusunda pek birşey diyemem fakat illa ki etkiler.
Etkiler diye ben de düşündüm ama sonuçta şirketlerin bu işi yapay zekaya bırakmayacaklarını da düşünüyorum. Çok kritik bir karar olur. Her şey hackelenebilirken bu işi bir de yazılıma bırakmak olmaz gibi. 4 yılda mezun olacağım ve 4 yılda yapay zekanın gelişiminin de çok iyi olacağını düşünüyorum. Bu beni geriyor.

Etkiler diye ben de düşündüm ama sonuçta şirketlerin bu işi yapay zekaya bırakmayacaklarını da düşünüyorum. Çok kritik bir karar olur. Her şey hackelenebilirken bu işi bir de yazılıma bırakmak olmaz gibi. 4 yılda mezun olacağım ve 4 yılda yapay zekanın gelişiminin de çok iyi olacağını düşünüyorum. Bu beni geriyor.
Dediğin gibi şirketler yapay zekaya bırakmayabilir evet, ama illa ki bu sektörü de etkiler çok hızlı gelişiyor sonuçta. Bence insan eli illa ki gerekecektir. Düşünebilirsin Siber güvenliği

full stack sibere nazaran daha kolay gelir başlangıç için. Siberde hiç tecrübem olmadı ancak çevremdeki insanlardan öğrendiğim kadarıyla işi öğrenmek için başlarda fazlaca emek vermek gerekiyor.

Eğer bir yerden başlamak istiyorsan algoritma mantığını ve veri yapılarını öğrenerek başlamanı tavsiye ederim ben. Bunları iyice kavradıktan ileride çok rahat edeceğini düşünüyorum hem yeni şeyler öğrenme konusunda hemde yazılım geliştirme süreçlerinde.

Full stack sibere nazaran daha kolay gelir başlangıç için. Siberde hiç tecrübem olmadı ancak çevremdeki insanlardan öğrendiğim kadarıyla işi öğrenmek için başlarda fazlaca emek vermek gerekiyor.

Eğer bir yerden başlamak istiyorsan algoritma mantığını ve veri yapılarını öğrenerek başlamanı tavsiye ederim ben. Bunları iyice kavradıktan ileride çok rahat edeceğini düşünüyorum hem yeni şeyler öğrenme konusunda hem de yazılım geliştirme süreçlerinde.

Hocam amacım siber güvenlikte web güvenliği daha çok, diğer tarafları da elbet öğreneceğim ama bunun için web kodlama çalışacağım madem çalışmışken önce fullstack öğrenip sonra siber güvenlikte gelişeyim diyorum da bu mümkün mü bilmiyorum ona göre yol haritamı çizeceğim.

Hocam amacım siber güvenlikte web güvenliği daha çok, diğer tarafları da elbet öğreneceğim ama bunun için web kodlama çalışacağım madem çalışmışken önce fullstack öğrenip sonra siber güvenlikte gelişeyim diyorum da bu mümkün mü bilmiyorum ona göre yol haritamı çizeceğim.
Hocam bu dediklerinin temelleri algoritmalar ve veri yapıları. Neredeyse yazacağın her kod bunlar sayesinde olacak. Siber için bu dediklerimin önemi ne kadardır tartışılır o alanda bilgim çok kısıtlı ancak full stackle uğraşacaksan algoritmalar ve veri yapılarına fazlasıyla ihtiyacın olacak.

Chatgpt ya da vb yapay zekalarada danışabilirsin. Özellikle ilerlemek istediğin alandan eminsen "ben x konusunda kendimi geliştirmek istiyorum. bu konu hakkında daha önce tecrübem yok. bunları göz önüne alarak bana bir yol haritası çizermisin. bu yol haritasını detaylandır." gibisinden bir promt ile chatgpt ya da vb yapay zekalardan yol haritası alabilirsin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı