Siber güvenlikte nasıl ilerlenir?

tavukpilav60lira

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba ben rana ve 15 yaşındayım 10.sınıfa gidiyorum meslek lisesinde okuyan bir öğrenciyim. Bölümüm bilişim alanım ağ işletmenliği ve siber güvenlik. Ama bölümümü asla ama asla sevmiyorum. Hiç dikkatimi çekmiyor. Ailem zorla bu bölüme gönderdi gitmek için çok çabaladım ama olmadı. Maalesef gidemediğime göre de artık bu bölümden ilerlemem gerekiyor. Fakat ne yapacağım konusunda hiçbir bilgim yok. 9.sınıftayken az buz bir şey Python görmüştük ve ben onun üstüne yine bir şeyler eklemeye çalışmıştım. Okulda gördüklerimiz Cisco paket tracerdan Switch'lere enable, conf t gibi sıkıcı şeyler yazmak ve okulda Max ne kadar ağ işletmenliği ve siber güvenlik görülür orası çok daha ayrı bir konu. Mecburen bu alanda devam etmek zorundayım nereden başlayacağımı zerre bilmiyorum ve bilgisayarlardan da anladığım asla söz edilemez o yüzden en anlayabileceğim kaynakları gösterir misiniz?

Merhaba Arkadaşım,
Öncelik ile güzel bir alan seçmişsin ben bilişim alanından mezunum Siber güvenlik uzmanı olmak istiyorsan eğer ileride bazı bilmen gereken yazılım dillerini öğrenmen gerekiyor bu diller: Java,Phyton,SQL ve C bu dilleri su gibi içip ezberlemen gerekmekte, Ben lise zamanlarında yaptığım faliyetleri deftere yazardım bu saye de ezber yeteneğimde geliştirdim, zor bir bölüm seçmişsin 40 Yılına meal olacak bir seçim, Ben şahsen siber güvenlik uzmanı olsaydım banka şifrelerdim biliyorsun ki verileri korumakta çok para var Evinde bilgisayarın varsa çok iyi olur

Merhaba Arkadaşım,
Öncelik ile güzel bir alan seçmişsin ben bilişim alanından mezunum Siber güvenlik uzmanı olmak istiyorsan eğer ileride bazı bilmen gereken yazılım dillerini öğrenmen gerekiyor bu diller: Java,Phyton,SQL ve C bu dilleri su gibi içip ezberlemen gerekmekte, Ben lise zamanlarında yaptığım faliyetleri deftere yazardım bu saye de ezber yeteneğimde geliştirdim, zor bir bölüm seçmişsin 40 Yılına meal olacak bir seçim, Ben şahsen siber güvenlik uzmanı olsaydım banka şifrelerdim biliyorsun ki verileri korumakta çok para var Evinde bilgisayarın varsa çok iyi olur
Teşekkür ederim peki önerebileceğiniz bir güzel bir kaynak var mıdır? çünkü bazı anlatımlar çok karmaşık oluyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00