Siber suçluyu bildirmek

brkatl06

Hectopat
Yer
Ankara Keçiören
Merhaba,

Geçen sene ocak aylarında sahibinden.com üzerinde kayıtlı olan hesabım çalınmıştı. Çalan kişi, profil fotoğrafıma penis resmi koyarak hayvan sahiplendirmek isteyen kişilere hayvanlarla ilgili cinsel içerikli mesajlar göndermişti. İlan sahiplerinden bazıları beni Polis'e şikayet edeceklerini yazmışlardı. Hesabımın ele geçirildiğine dair bildirim maili sayesinde durumu hızlıca fark edip sahibinden ile iletişime geçmiştim. Bunun sonucunda hesabım uzun bir süre platformdan uzaklaştırıldı.

Şu anki endişem, sahibinden.com'u kullanamamak değil, bunu bana yapan kişinin yakınımdan biri olma ihtimali. Bu durum, biraz geç de olsa beni rahatsız etti. Bu durumla ilgili şikayette bulunmak istiyorum. Sahibinden yetkilileriyle tekrar görüştüğümde, eğer polis tarafından onlardan bilgi istenilirse verebileceklerini ancak şu an olayla ilgili detaylı bilgiyi görüntüleyemediklerini söylediler. Polisi aradığımda, bana siber suçlarla ilgili numarayı verdiler. Henüz şikayette bulunmadım. Aklımda bazı sorular var. Sizlerden bu tarz siber suçlarla ilgili sürecin nasıl işlediğine dair bilgisi olan var mı? Bu durum beni zaman olarak ne kadar meşgul eder? Herhangi bir ücret öder miyim?

Eğer suçlu bulunursa, ne gibi yaptırımlar uygulanır? Ortaya bir çaba koyarsam, hiçbir şey almadan olayların sonlanmasını istemiyorum.

Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Giriş kayıtlarına bakmanı öneririm, bilgileri veya konumu gözükür sanırım Sahibinden'de.

Hesaba erişimim yok. Uzunca bir süre sahibinden.com tarafından banlandı.

Kesin çalınmıştır hesap kanka.

Boş zamanlarımda hayvan sahiplendirme ilanlarına iğrenç şeyler yazmıyorum. Teşekkürler. Ayrıca böyle bir şeyi yapacak kadar sorunlu, çoğu belanın başına gelmesini göze almış birisi forumlarda araştırma yapmaz. Teşekkürler.

İşin üzücü ve komik yanı hesabım çalındığında benim de hesaba erişimim vardı. Atılan mesajları gördüm ve bazı hayvan sahipleri onlara atılan iğrenç mesajlara dönüş yapmışlar. Birçoğu beni polise şikayet edeceğini yazarken içlerinden bir tanesi gelin deneyelim yazmış...

Bu konuşmalardan bazılarının anlık görselleri elimde mevcut.

Sanırım en doğru şey 1PC gibi arkadaşlar tam hakim olmadıkları konular hakkında yargıda bulunmadan önce muhatap olarak Polis'i almalıyım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı