Sıcaklık anlık dalgalanıyor

R3 3200U

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Sk Hynix 16 GB 8×2
Ekran kartı
vega 3
Anakart
HP
İşlemci
RYZEN 3 3200U
Fotoğrafta görüldüğü gibi sıcaklık normal boştaki değer 38 derece yükte 77 derece ağır yükte 85 derece bu sıcaklıklar normal fakat herhangi bir uygulama açtığımda sıcaklık anında yükseliyor ve düşüyor. Nasıl çözülür neden kaynaklı?

Çözümü olduğunu pek sanmıyorum. Ani sıcaklık değişimleri normal sayılmıyor mu zaten? Genel olarak sıcaklıklar iyiyse bir problem yok.

İşlemcinin birden fazla çekirdeği olduğu ve her bir çekirdeğin sıcaklığı birbirinden farklı olduğu için sırayla her birini gösteriyorsa anlık yükseliyor ve düşüyor gibi yorumlanabilir.

İşlemcinin birden fazla çekirdeği olduğu ve her bir çekirdeğin sıcaklığı birbirinden farklı olduğu için sırayla her birini gösteriyorsa anlık yükseliyor ve düşüyor gibi yorumlanabilir.

Oyundaki sıcaklik sabit fakat herhangi bir işlem yaptığımda uygulama açtığımda falan aniden artıyor bir yerde şöyle bir makale okumuştum termal macunu yanlış sürerseniz sıcaklık patlaması olur diye.

Çözümü olduğunu pek sanmıyorum. Ani sıcaklık değişimleri normal sayılmıyor mu zaten? Genel olarak sıcaklıklar iyiyse bir problem yok.

Bir makalede ani sıcaklık patlamasının termal macunu yanlış sürmekten kaynaklandığı söylenmekte doğru mu bilmiyorum sizce?

Son düzenleme:

Hayır, alakası yok. Sıvı metal kullanıyorum, bende bile oluyor.

Bende de oluyor o durum. Benim bildiğim ise arka planda bir işlem yapıldığında işlemci sıcaklığı kullanıma göre ani artar ve azalır mesela normalde 40 45 de geziyorsa bir anlık 55 derece olur 2 saniyeye geri düşer bu normal diye biliyorum.

Dosya Ekleri

• 20231004_142733.jpg
    139,8 KB · Görüntüleme: 35
Benim termal macun bu hocam sıvı metal almayı düşünüyorum bir sonraki sefer.

Ben de o macundan kullanıyorum macunun öncesi stok soğutucuda da aynıydı macunu sürdüm aynı yeni soğutucu aldım üstünde sürülü gelen macunda yine aynı yani normal bu bence.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…