Sicil kaydı polislik için sorun yaratır mı?

KralAdam_53

Picopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 14 yaşındayım polis olmak istiyorum ama bir sorun var.

13 yaşımda isim vermek istemediğim devlet eğitim sitesi olayında bir tanıdık arkadaş kişinin şifresini görmüş benden kişisel data istedi ilk kabul etmedim ama vermek zorunda kaldım (küserim deyince) arkadaş girmiş gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmiş. 14 yaşıma basmadan 3 gün öncesi MEB müfettişleri geldi olayı sordular bende vicdani azabım ile itiraf ettim. Mahkemeye çıktım (SSC ismiyle) o arkadaş gelmedi mahkmeye bende hepsini söyledim cezam hafifledi (zaten adli tıpta suç işleme kabiliyeti yoktur demiş) ama Atatürk'e edilen hakaretten olay devam edecekmiş. Kararı dinleyemedim tebligat gelmedi daha.

Sizce polisliğe girmemi etkiler mi? Sicilime 5 sene yansır mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

13 yaşımda isim vermek istemediğim devlet eğitim sitesi olayında bir tanıdık arkadaş kişinin şifresini görmüş benden kişisel data istedi ilk kabul etmedim ama vermek zorunda kaldım (küserim deyince) arkadaş girmiş gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmiş. 14 yaşıma basmadan 3 gün öncesi MEB müfettişleri geldi olayı sordular bende vicdani azabım ile itiraf ettim. Mahkemeye çıktım (SSC ismiyle) o arkadaş gelmedi mahkmeye bende hepsini söyledim cezam hafifledi (zaten adli tıpta suç işleme kabiliyeti yoktur demiş) ama Atatürk'e edilen hakaretten olay devam edecekmiş. Kararı dinleyemedim tebligat gelmedi daha.

Her arkadaşınız küserim derse her şeyinizi verecek misiniz cidden?

Memurluğa engel suçlardan biri değil fakat bu tür bir suçtan sicil kaydı olan birini alacaklarını zannetmiyorum. Adli sicilin ölene kadar seninle olacak.

Yapay zeka dedi ki çocuk kaydından dolayı hemen silinir diyor.

Her arkadaşınız küserim derse her şeyinizi verecek misiniz cidden?

O zamanlar arkadaşım yoktu.

Sorun yaratır tabii. Böyle bir suçun yakınından, kıyısından geçmen dosyalarda isminin geçmesi bile, arşiv soruşturmasında kesin engel teşkil eder.

Hemen silinmez mi? 14 yaşındayım.

Bunu daha önceden araştırmıştım şöyle açıklayayım ilk önce bunun senin normal siciline mi yoksa çocuk siciline mi yansıdığı öğrenmen lazım. Eğer çocuk siciline yansıdıysa hiçbir sorun olmaz çünkü çocuk sicilini kimse göremez sadece mahkeme kararı ile görünebilir. Ama eğer normal siciline yansıdıysa sıkıntı yaratır. Ama dediğim gibi çocuk siciline hiç kimse göremiyor mahkeme kararı olmadan bu yüzden bir sıkıntı olmaz.

5 yıl geçince sicilini temizletebiliyorsun. E-devletten başvurarak geçmiş sicillerimi temizletmiştim. Şimdi sorgulayınca tertemiz çıkıyor ama tabi polislik gibi bir meslekte silinenlere bakılıyordur heralde.

Bunu daha önceden araştırmıştım şöyle açıklayayım ilk önce bunun senin normal siciline mi yoksa çocuk siciline mi yansıdığı öğrenmen lazım. Eğer çocuk siciline yansıdıysa hiçbir sorun olmaz çünkü çocuk sicilini kimse göremez sadece mahkeme kararı ile görünebilir. Ama eğer normal siciline yansıdıysa sıkıntı yaratır. Ama dediğim gibi çocuk siciline hiç kimse göremiyor mahkeme kararı olmadan bu yüzden bir sıkıntı olmaz.

Çocuk mahkemesi adına yazıyordu, 13 yasindaydim sucu isledigimde.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı