Sicil kaydı polislik için sorun yaratır mı?

Çocuk mahkemesi adına yazıyordu, 13 yasindaydim sucu isledigimde.
Yüksek ihtimalle çocuk siciline yazılmıştır eğer çocuk siciline yazilirsa korkma polisliği etkilemez. Çünkü tekrar dediğim gibi mahkeme kararı olmadan hiç kimse göremiyor ve çocukken işlenen hafif suçlar çocuğa 1 şans daha vermek için çocuk siciline yazılır. Yinede emin olmak için bir bak çocuk siciline mi yazıldı diye.

Merhaba arkadaşlar. 14 yaşındayım polis olmak istiyorum ama bir sorun var.

13 yaşımda isim vermek istemediğim devlet eğitim sitesi olayında bir tanıdık arkadaş kişinin şifresini görmüş benden kişisel data istedi ilk kabul etmedim ama vermek zorunda kaldım (küserim deyince) arkadaş girmiş gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hakaret etmiş. 14 yaşıma basmadan 3 gün öncesi MEB müfettişleri geldi olayı sordular bende vicdani azabım ile itiraf ettim. Mahkemeye çıktım (SSC ismiyle) o arkadaş gelmedi mahkmeye bende hepsini söyledim cezam hafifledi (zaten adli tıpta suç işleme kabiliyeti yoktur demiş) ama Atatürk'e edilen hakaretten olay devam edecekmiş. Kararı dinleyemedim tebligat gelmedi daha.

Sizce polisliğe girmemi etkiler mi? Sicilime 5 sene yansır mı?
Hocam siz geçen benim cevap verdiğim kişisiniz değil mi ? Niye tekrar sorma ihtiyacı duydunuz ?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı