Sierra 10.12.5 "Bu diske kurulum yapılamaz" Sorunu

ahmetbaki

Kilopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Hackintosh Sierra kurulumu yapacağım diski hazırladım configi düzenledim kendi bilgisayarıma göre. Sorunsuz bir şekilde kurulum ekranına kadar geliyorum fakat disk formatı ve diğer gerekenler sorunsuz olduğu halde kurulumu yapamıyorum. "Seçtiğiniz diske kurulum yapılamaz" hatası alıyorum. Biraz araştırdığımda bu sorunun Windows kurulumunda oluşan EFI bölümünün boyutundan kaynaklı olduğunu öğrendim ve bana da gayet mantıklı geldi. EFI boyutunu da büyütmek için sıfırdan kurulum yapıp baştan boyutlandırmak gerekiyor. Disk bölümlerinden veri kaybım olmadan EFI boyutunu nasıl değiştirebilirim? Windows'un kurulu olduğu bölümü sıfırlayabilirim o önemli değil. İki tane disk bölümüm var toplam 250 Gigabyte veri var içinde. Dediğim gibi bu bölümlere müdahale etmeden EFI boyutunu değiştirmem mümkün müdür?

O yöntemler pek sağlıklı değil ve önermiyorum.
Rehberi uygulayın.
Sadece Efi boyutu için rehberdeki Efi komutunu kullan ama sorun olabilir haberin olsun.

GUID yapıda diskim. Win32 Disk Imager ile yazdırınca USB bellek formatı MBR oluyor ondan kaynaklı olabilir mi? Bundan dolayı olma ihtimaline karşın Sierra'yı USB'ye GPT formatta yazdırma imkanım var mı acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı