Sierra DSDT/SSDT Yaması Problemleri

Daha fazla  
Uzun uğraşlar sonucu macOS Sierra kurulumunu tamamladım ve USB WiFi ile internet sorunumu da giderdim. Fakat harici ekran kartımı iptal etmek, aydınlatmayı kontrol etmek ve güç yönetimi sağlamak için yine yardımlarınıza muhtacım. Maalesef bu konu acemi olduğum için bana gerçekten karışık geldi.
  1. Laptoplar için OS X Güç Yönetimi konusunda anlatılanları yaptım ve kernel panic aldım. Daha sonra SSDT dosyasını sildiğimde hata almıyorum.
    IMG_0288.jpg
  2. Laptop’larda Harici Ekran Kartını Devre Dışı Bırakmak konusundaki temel yamaları yapmaya çalıştım "syntax error, unexpected $end and premature End-Of-File" hatası ile karşılaştım, compile edemedim. Hata sayfanın en sonunu işaret ediyor.
    Ekran Resmi 2017-08-23 19.48.31.png

SistemMonster Abra A7 6.4
İşlemci Mimarisi6.Nesil Skylake
İşlemci Kod AdıIntel® Skylake Core™ i7-6700HQ 4C/8T; 6MB L3; 8GT/s; 2.6GHz > 3.5GHz; 45W; 14nm
ChipsetIntel® HM170 Express Chipset
VGAIntel HD GRAPHICS 530
VGA4GB GDDR5 nVIDIA® GeForce® GTX960M 128-Bit DX12
Ekran17.3" Full HD 1920x1080 Mat LED Ekran
[TBODY] [/TBODY]

Güç yönetimi için olan rehberi doğru uyguladığından emin ol. Yani sistemi tanırsa manuel olarak işlemci ayarlarını girmeyeceksin. Ayrıca SSDT dosyasını atıktan sonra Config dosyandan gerekli ayarlamaları yap.
Ayrıca DSDT dosyalarını doğru olarak söktüğünden emin ol ve bunları DSL sistemine çevirmeyi unutma. Güncel MaciASL ile yaptığından da emin ol.

Güç yönetimi için olan rehberi doğru uyguladığından emin ol. Yani sistemi tanırsa manuel olarak işlemci ayarlarını girmeyeceksin. Ayrıca SSDT dosyasını atıktan sonra Config dosyandan gerekli ayarlamaları yap.
Ayrıca DSDT dosyalarını doğru olarak söktüğünden emin ol ve bunları DSL sistemine çevirmeyi unutma. Güncel MaciASL ile yaptığından da emin ol.

MaciASL RM-1.31 sürümü ile ACPI 6.1 seçili şekilde yapıyorum. F4 ile çıkarmıştım eksik mi çıkardı diye şimdi Linux ile de çıkardım fakat aynı. DSDT Yamalamak isimli bu videodan da kontrol ediyorum hiçbir eksik yok. Hiçbir değişiklik yapmayıp compile ettiğimde aynı bu videodaki gibi 3 hata geliyor. Ama bu videoda değişiklikler yaptıktan sonra hatalar giderken bende bahsettiğim hata kalıyor.
SSDT ise bugün tekrar denedim. Benim işlemcimi tanıyor. Intel Power Gadget'i çalıştırdım tam güçte çalışıyordu sürekli. Sonra oluşturduğum SSDT'yi patched klasörüne attığım anda CPU olması gerektiği gibi düşük performansta gerektiğinde yüksek performansta çalışmaya başladı. Fakat yeniden başlattığımda panic hatası alıyorum. Clover boot ekranında ayarlara girip Drop SSDT.aml seçeneğini seçmezsem bilgisayar açılmıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
SSDT için sadece Drop OEM işaretle. Config dosyanda diğer ek yaptıkları sil.
Ayrıca hata veren satırı sildikten sonra aldığın hatanın görselini paylaş.

Hocam RehabMan'a sordum her rehberde söylediğimiz gibi "Remove _DSM methods" sorun oluşturuyorsa "Rename _DSM to XDSM" kullanın dedi. Bir de Refs.txt oluşturdum doğru mu yaptım emin değilim çünkü oradaki yazılanları kopyalayıp oluşturdum. Benim sistemime özel olması gerekmez mi bilmiyorum.
Rehberdeki gibi DSDT.aml oluşturdum. Patched klasörüne atıp Drop_Oem seçeneğini işaretledim. Yeniden başlattıktan sonra yüklenirken yasak işareti geldi. Drop oem kaldırdım değişmedi. En son Linux ile oluşturduğum DSDT.aml dosyasını silip girebildim. Benim bilgisayarıma uygun olup olmadığını nasıl anlayacağım ? Patched klasörüne patch yapmasam bile SSDT dosyalarını da mı eklemeliydim ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı