macOS Sierra Intel HD 5500 DSDT/SSDT Yamalama Sorunu

• Konuyu başlatan Nefer
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 23
  • Görüntüleme 3.502

Nefer

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba. HP laptopa macOS Sierra kurdum. Henüz hiçbir kext kurmadım. İlk işim olarak görüntü kartını tanıtmaktı. Forumda ve internet üzerinden birçok config dosyası kurdum. Maalesef hiçbiri çalışmadı.
Uzun uğraşımdan sonra DSDT sökme işlemi yaptım. Burdan sonra biraz yardıma ihtiyacım var.

Sökülen dosyalar DSDT ve SSDT 0'dan 11'e kadar.
Benim yamalamam gereken hangisi?
Bazı SSDT dosyaları SSDT 9x olarak çıkmış.
Bütün dosyaları hata taramasında sadece SSDT 3 ve 6 hata verdi.
DSDT dosyasında sadece 49 uyarı var ve hiç hata yok

Rehber içindeki DSDT yamalarını yapıyorum ve dosyayı masaüstüne.aml olarak kayıt ediyorum. Sonra tekrar açınca aynı hataları yine veriyor.
IMG_4683.JPG
IMG_4684.JPG
IMG_4685.JPG
IMG_4685.JPG
IMG_4749.JPG
Yardımlarınız için teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Performans'da bir problem yoksa 7 MB olması sorun yaratmayacaktır. Ama farklı bir sorun yaratırsa 7 MB olmasından kaynaklı yine bir bakarız.
Performans iyi değil usta. Bazı şeyleri acması zaman alıyor.
Sana zahmet şu DSDT olayına bir el atsak olur mu ? Baska çağresi yok gibi.

Performans'da bir problem yoksa 7 MB olması sorun yaratmayacaktır. Ama farklı bir sorun yaratırsa 7 MB olmasından kaynaklı yine bir bakarız.
Ustam kusura bakma rahatsız ediyorum. DSDT ve SSDT'deki bütün hataları temizledim. Sadece bir tane kaldı. Ama tam olarak hata neresi göstermiyor. Bu şekilde kaldım. Yardım edersen sonuna geldim.
95bb2f94fd186c4249354f562fb4b96d.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Buradan anlamak zor, üstüne tıklayarak seni oraya götürmesi gerekiyor.
Ustam DSDT.DSL dosyasının en sonunu olarak gözüküyor. Ama bir sey işaret etmiyor.
Sayfanın sonu 15468 ama hata kodu üzerinde 15469.
e9809d5d196be01a42527f9f047b3ddd.jpg

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

DSDT dosyalarını ZIP halinde gönder bir bakayım.

Ustam, kusura bakma rahatsiz ediyorum ama bizim dosya'ya bakabildinmi.?
Buradan anlamak zor, üstüne tıklayarak seni oraya götürmesi gerekiyor.
Ustam yaparsan sen yaparsın. Youtube üzerinde ne kadar DSDT yamalama işlemi varsa denedim. Ya hiç acılmıyor girilmez işareti çıkıyor, yada hiç bir işlem yapmıyor. Şu andaki durum HD 5500 görüyor ama 7 MB olarak.

Listedeki yamalari aynen uyguladim.
DSDT için;
Rename _DSM Methods To XDSM
Os check fix (Windows 8)
Rename GFX0 to IGPU
Rename B0D3 to HDAU
Fix_WAK Arg0 v2
HPET Fix
SMBUS Fix
IRQ Fix
RTC Fix
Fix Mutex with non-zero SyncLevel
SSDT için;
Rename _DSM Methods To XDSM
Remove _DSM Methods
Rename B0D3 to HDAU
Rename GFX0 to IGPU
DSDT dosyalarını ZIP halinde gönder bir bakayım.
Ustam uzun zaman oldu. Bizim DSDT dosyalarına bakabildin mi? Ben yine kaldığım yerden DSDT'ler ile boğuşuyorum.

İg-platform ıd 0x16160002 gir, Inject Intel işaretle. Sonarsında sistemine uygun SMBIOS'lar ile dene.
Birde bizim en güncel imaj ile kurulum yaptın değil mi ? Zira onun içinde gerekil kext dosyaları ve yamalar ekli.

Ustam geç cevap yazdığım için kusura bakma. Söylediklerini ve daha bir çoğunu denedim. Youtube’da seyretmediğim video kalmadı. Sorunum şu
DSDT'de hata 0, uyarı 49 veriyor. Sadece GFX0 yaması yapıyorum. SSSDT içinden sadece GFX0 olanını seçiyorum ve yamalıyorum. Sonra Clover içinde ACPI bölümde DSDT.aml yazıyor ve SSDT’yi de gerekli yere yazarak kayıt ediyorum. Ama nerede hata yapıyorsam açılışta girilmez işaretinde geliyor ve takılı kalıyor.

İg-platform ıd 0x16160002 gir, Inject Intel işaretle. Sonarsında sistemine uygun SMBIOS'lar ile dene.
Birde bizim en güncel imaj ile kurulum yaptın değil mi ? Zira onun içinde gerekil kext dosyaları ve yamalar ekli.

Ustam selamlar,
Temiz kurulum sonrası Efi/ Clover yüklemesinden sonra Config dosyada senin dediklerini yaptım. Açılışda ekranda bozulma/kayma oldu.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı