Sıfır alınan laptop kullanılmış olabilir mi?

hakkı hakan

Hectopat
Daha fazla  
MSI prestige serisi dizüstü bilgisayar aldım. Dün akşam itibari ile kargom geldi. Kutusunu jelatinini vs ben açtım ama hem hard disk sential programı ile hem de CrystalDiskInfo programı ile baktığımda SSD'nin çalışma süresi 2 gün 21 saat yani 69 saat çıkıyor. Ayrıca çalıştırılma sayısı 129 kez çıkıyor.
Aklımda soru işaretleri, sizce bu bilgisayar kullanılmış mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu durum sıfır km araba almak gibi, size ürün gelmeden önce bazı testlerden geçiyor, bu sürede açık kalıyor, OS kurulumu, son kontroller derken bu süre işliyor.

Bu durum sıfır km araba almak gibi, size ürün gelmeden önce bazı testlerden geçiyor, bu sürede açık kalıyor, OS kurulumu, son kontroller derken bu süre işliyor.
Süre 3-4 saat olması gerekmez mi böyle bir durumda.
2 gün 21 saat ve 129 çalıştırma bu işlemler için fazla değil mi?
OS Kurulumu için başlatılan süreyi hesaba katmış olabilir yazılım. MSI garanti takibinde garanti başlangıç tarihi olarak çok eski bir tarih yazmıyorsa sorun yok.
MSI garanti takibi için ithalatçı firma penta teknolojinin sitesinden seri numarası ile arama yapıyorum ;ürün penta teknolojinin garantisindesir ve başlangıç tarihi fatura tarihidir diyor. Yani şu tarihte başlamıştır vs demiyor.
Bende kurulum için vs dir o süre dedim ama 69 saat ve 129 çalıştırma kafamda soru işareti bıraktı. Cevabınız için teşekkürler bu arada.

Süre 3-4 saat olması gerekmez mi böyle bir durumda.
2 gün 21 saat ve 129 çalıştırma bu işlemler için fazla değil mi?

MSI garanti takibi için ithalatçı firma penta teknolojinin sitesinden seri numarası ile arama yapıyorum ;ürün penta teknolojinin garantisindesir ve başlangıç tarihi fatura tarihidir diyor. Yani şu tarihte başlamıştır vs demiyor.
Bende kurulum için vs dir o süre dedim ama 69 saat ve 129 çalıştırma kafamda soru işareti bıraktı. Cevabınız için teşekkürler bu arada.
Geçtiğimiz yıl bir ASUS laptop almıştım, onda da garanti başlama tarihi satış tarihi olarak görünüyordu misal. Ben de kullanılmış zannetmiştim ancak sonra anlamıştım, fatura tarihinen itibaren olduğunu. Ancak sizde durum farklı. Satın aldığınız yer ile iletişime geçip bir sorgulayın isterseniz.

Ayrıca cihazın seri numarası ile servis sorgulaması da yapabilirsiniz. Daha önceden girilmiş bir servis işlemi varsa görebilirsiniz diye düşünüyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı