Sıfır AMD Ryzen 3 5300u laptopta aşırı derecede FPS düşmesi

muslumertaslan

Hectopat
Katılım
24 Aralık 2017
Mesajlar
31
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba, 1 hafta önce bu linkten bu laptopu aldım. ( www.hepsiburada.com/lenovo-v15-g2-alc-82kd0001tx-amd-ryzen-3-5300u-4gb-1tb-hdd-156-fhd-free-dos-tainabilir-bilgisayar-p-HBCV00002YV9V8?magaza=Teknoreyonum&url_src=and-product-detail )

Laptopu aldığımdan beri Valorant ve CS:GO aşırı derecede 2 saniyede bir FPS düşmesi yiyor. FPS 120 olsa dahi 10'lara doğru çakılıyor. Denemediğim bir şey kalmadı neredeyse. İki defa Windows 10 ve iki defa Windows 11 üzerinden deneme yaptım bazıları diğerlerine göre daha az takılma oluyor ama hiçbir şekilde kesilme olmuyor. Ayrıca Windows üzerindede bayağı ağırlık var. AMD driverların iki farklı sürümlerine kadar denedim. İlginç olan durum ise tomb Raider'da neredeyse hiçbir şekilde FPS düşmesi yemiyor gayet iyi oynanıyor. Oyundalarda sorun var desem hem CS'de hem Valorant'ta sıkıntı olamaz bence çünkü aynı laptop arkadaşımda var tek fark bende 1TB HDD onda 240GB SSD var. HDD var diye bu kadar basit oyunlar kasacağınıda sanmıyorum. Arkadaşım gayet Valorant'ta 100'lü FPS'lerde akıcı şekilde oynuyor ve Windows 11 kullanıyor. (arkadaşımın laptopunun kurulumunu ben yaptım.) MSI Afterburner'dan sıcaklıkları ve işlemci hızını takip ettiğimde işlemcinin 70 dereceği geçtiği görmedim ve neredeyse her zaman 3900MHz'e sabitlenmişti. Ona rağmen FPS droptan hiçbir şey yapılmıyor. RAM az geliyor diyen varsa da arkadaşımkidede 4 GB var yağ gibi bilgisayar. SSD'i yok diye donuyor diye düşünen varsa da önceki laptopumda Ryzen 3 2200u 4 GB RAM ve 1TB HDD vardı bundan kat kat daha iyiydi. Windows özellik güncelleştirmelerine kadar sildim ama hiç şekilde yok olmadı FPS düşmesi. Bir sürü yöntem denedim. Donanımsal olsa tomb Raider'da niye sıkıntı yok. RAM'den dolayı olsa aynı işlemcili 4 GB RAM'lık laptop oynatıyor. CPU GPU RAM HDD'yi teker teker test ettim herhangi sorun bulamadım naptısam. CPU ve GPU'yu geekbench 5 ile RAM'i Windows üzerinden, HDD'yi hddtune Slow modda badsector ile test ettim. Tomb Raider 720p Low grafikler ile benchmark ortalaması 85 FPS. SSD yok diye de CS:GO ve Valorant donmaz. Arkadaşımın laptopu ile kendi laptopumu geekbench 5 ile test ettiğimde birbirine çok yakın sonuçlar aldık. RAM ve SSD takviyesi yap diyen olmasın bir ay sonra yapacağım. Arkadaşım 4 GB RAM'le donmuyor ve bende donuyor o koyuyor. Donanımsal mı yoksa yazılımsal mı durum var? Donanımsalsa laptopu sökmeden değişime gönderirim.

Sizin tavsiyeniz nedir, ne yapmam lazım?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam sorun RAM, 4 GB RAM artık sadece Windows 10 için bile bazı zamanlarda yetersiz kalıyor, ki Valorant gibi RAM ve işlemciyi sömüren bir oyunda hayli hayli yetersiz kalıyor. FPS dropların sebebi bu.
 
Hocam sorun RAM, 4 GB RAM artık sadece Windows 10 için bile bazı zamanlarda yetersiz kalıyor, ki Valorant gibi RAM ve işlemciyi sömüren bir oyunda hayli hayli yetersiz kalıyor. FPS dropların sebebi bu.

Hocam peki aynı laptop arkadaşımda da var onda da 4 GB RAM var. Peki o laptopta niye gayet akıcı oynanıyor?
 
Haci ayni laptop bende var bir sorun yok bende.
Ben modifiye ettim. Bosta RAM kullanimi yuzde 27'lerde.
 
H
4 GB RAM ile o oyunların akıcı oynanmasının mümkünatı yok hocam Windows 10'da,8.1'de bile az gelir.
Hocam yalan borcumuz yok. Windows 11 ile Valorant'i 1080p Low ayarlarda 60 FPS üstünde oynuyor. İsterseniz arkadaşdan video bile çekmesini isteyebilirim.

Haci ayni laptop bende var bir sorun yok bende.
Ben modifiye ettim. Bosta RAM kullanimi yuzde 27'lerde.
Neler eklediniz hocam ?
 
Hocam oyunu 60 FPS'e sabitlediğinizde ne oluyor? Sadece Windows bile boşta 6 GB civarı RAM kullanıyor bende.
Herhangi bir şey fark etmiyor aynen devam ediyor droplar. Bendede boştayken 1.9 GB ram kullanıyor.

1666961677488.png
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı