Sıfır olarak aşırı hoşuma giden Clio evolution almayı düşünüyorum. Ama bazıları teneke dedi. Düşünüyorum da sıfır araç parasına kullanılmış 100-150 bin kilometrede eski araç almak mantıklı gelmiyor. Sizce ne yapmalıyım? Biri son model mis gibi ve aşırı hoşuma giden araç, biri de eski model içime sinmeyen diğer araçlar. Siz olsanız ne yapardınız? Araç önerecek olan arkadaşlar sedan önermeyin, hiç hoşuma gitmiyor sedan. Teşekkürler şimdiden. Polo da hoşuma gidiyor fakat otomatik olanları çok sorunlu dediler ondan da vazgeçirdiler. Bütçem maksimum sıfır Clio parası. 1.3m maksimum.
Bence dolu paket eğer hız falan istiyorsanız 2.0 değilse 1.5 ya da 1.0 golf bakın en rahatı olur.
Hocam şirket aracım 0 Clio Evolution. Kasım ayında ben teslim aldım, jelatinlerini ben söktüm. 6 bin km yaptım bile. Bundan önceki şirket aracım da 2019 Clio 5 Touch ID'i.
Güzel araçtır. Çoğu konuda üzmez. Fazla masraf çıkarmaz. Aşırı bir konfor aramayın ki zaten Polo alsanız onda da aynı şekilde konfor aramazsınız. Biraz fazla yakıyor gibi geldi bana. 9 litreler ile başladım, şimdilerde 8.5 L gibi ortalamam. Şahsi aracım 1.5 dCi Megane bu arada, ortalama 6 L yakıyorum hiç dikkat etmeden, kıyasla çok yakıyor diyorum o yüzden.
Lease olarak Polo da kullandım bir süre. 0 Evolution bir Clio ile 0 Life bir Polo arasında ikisini de kullanmış biri olarak çok da bir fark göremiyorum. Her konuda çok benzer araçlar. Malzeme kalitesi gibi konularda da. Kimse gelip Polo'nun malzeme kalitesi iyi demesin.
Clio CVT, Polo DSG şanzıman ile geliyor. CVT tabii ki daha sorunsuzdur ama DSG de doğru kullanılırsa sorun çıkarmaz.
Sonuç olarak ister Clio alın ister Polo alın yaşayacağınız tecrübe çok çok benzer olacak. Hangisi içinize siniyorsa onu alın. Gidip 150 binde eski araç da almayın bu arada. 0 her zaman iyidir.
clionun kaya gri rengini görünce tüm polo düşüncelerim gitti diyebilirim aşırı hoşuma gittiPoloların otomatiğinde bir sorun olduğunu düşünmüyorum normalde DSG şanzımanlara sorunlu derler fakat 2007'den bu yana kullanılan bir şanzımanın hatalarını çözmüşlerdir diye düşünüyorum. Clio'ları severim fakat polo daha sempatik geliyor gözüme.
İvmelenme ve hız konusunda sizi tatmin edeceğini düşünüyorum. Tepkileri bence gayet iyi. Hem gaz olarak hem de fren. GSR II var zaten hem Clio hem de Polo'da. Her türlü rahatça duruyorsunuz yani. GSR diyip atlamayın, birçok sefer beni kazadan kurtardı.Hız hiç yapmam hiç sevmem hızlı gitmeyi. Golftense polo tercih ederim ama poloyla aynılarmış Clio şu an için en mantıklı geliyor bana.
Şu mesaj Clio'nun "teneke" olmadığının kanıtı sanırım. Hızlı olmasına gerek yok şehir içinde basıyorum basıyorum gitmiyor gibi bir durumla karşılaşmak istemiyorum yeter. Otomatik şansımanda sorun yoktur değil mi? Bir de ehliyet kursunda Clio kullandım pedallarına bayağı basmam gerekiyordu. Şu an aile aracımız 2012 model Caddy. Fren pedalına veya gasa dokunsam hemen tepki alabiliyorum, Clio'da frene bayağı bastıktan sonra duruyordu. Bu pedallar son model Clio'da nasıl? Caddy'deki gibi kaliteli mi sizce?
Bilmediğim için soruyorum. 8,5 - 9 lt yakıyorsa clionun nasıl bir avantajı kalıyor ki?Hocam şirket aracım 0 Clio Evolution. Kasım ayında ben teslim aldım, jelatinlerini ben söktüm. 6 bin km yaptım bile. Bundan önceki şirket aracım da 2019 Clio 5 Touch idi.
Güzel araçtır. Çoğu konuda üzmez. Fazla masraf çıkarmaz. Aşırı bir konfor aramayın ki zaten Polo alsanız onda da aynı şekilde konfor aramazsınız. Biraz fazla yakıyor gibi geldi bana. 9 litreler ile başladım, şimdilerde 8.5 L gibi ortalamam. Şahsi aracım 1.5 dCi Megane bu arada, ortalama 6 L yakıyorum hiç dikkat etmeden, kıyasla çok yakıyor diyorum o yüzden.
Lease olarak Polo da kullandım bir süre. 0 Evolution bir Clio ile 0 Life bir Polo arasında 2'sini de kullanmış biri olarak çok da bir fark göremiyorum. Her konuda çok benzer araçlar. Malzeme kalitesi gibi konularda da. Kimse gelip Polo'nun malzeme kalitesi iyi demesin.
Clio CVT, Polo DSG şanzıman ile geliyor. CVT tabii ki daha sorunsuzdur ama DSG de doğru kullanılırsa sorun çıkarmaz.
Sonuç olarak ister Clio alın ister Polo alın yaşayacağınız tecrübe çok çok benzer olacak. Hangisi içinize siniyorsa onu alın. Gidip 150 binde eski araç da almayın bu arada. 0 her zaman iyidir.
2022 model icon paket Clio kullanıyorum. Yaklaşık 25 bin km yaptım. Şunları sıralayabilirim sizlere;
Benim deneyimlerim bunlar, sormak istediğiniz konular olursa yardımcı olmaya çalışırım. İşiniz rast gitsin.
- Asla uçan kaçan bir araba değil, gaza bastığınızda kafanız geri gitmez. 100 km hıza 12-13 saniye civarında çıkıyor hız tutkunuz varsa direkt eleyin.
- Otobanda 150-170 arası rahatlıkla gidiyor diyebilirim öyle aman aman zorlandığını da görmedim. Atik değil araba sadece.
- Konfor anlamında herkesin kriterleri farklıdır, çok daha rahat araçlara bindim kötü diyemem iyi de diyemem.
- Araba aşırı yakıyor arkadaşlar bunu bir kere aklınıza sabitleyin. Ev- İş arası gidiyorum 6km mesafe İstanbul trafiğinde şu anda 9.6 lt tüketim var. Uzun yolda da 130 sabitleyerek otabanda en fazla 7.3'e düşürebildim. Arabanın en can sıkıcı noktası bu.
- Kalabalık bir aile iseniz dar gelecektir. Arka tarafı dar.
- İki kişilik bir aileyiz bagaj konusunda problem yaşamıyoruz bize yetti ama kişiden kişiye değişkenlik gösterir.
Bu zamana kadar Clio'yu az yakan araç olarak bildim. Şu an çok şaşırdım çok yakmasına. Birkaç kişiyle daha konuştum Toyota al diyorlar, Clio boş diyorlar kafam iyice karıştı. Toyota auris nasıldır sizce.