Sıfır Egea mı ikinci el D segment araç mı alınmalı?

Arel1

Hectopat
Egea; garantili, piyasası hızlı ve sıfır araç olduğundan dolayı birçok yönden çok daha cazip geliyor ancak gerek yol tutuşu, iç-dış gövde malzeme kalitesi, konfor ve güvenlik bakımından C segment bir aracın D segment ile arasında çok ciddi fark var.
Birkaç ay sonra bütçeyi hazırlayarak bir araç almayı düşünüyorum ancak biraz kararsız kaldım. Siz ne dersiniz, görüşlerinizi merak ediyorum.

Sıfır Egea olursa 1.4 fire easy modelini düşünüyordum. Bu ayın yeni fiyat listesi ile 980.000₺ anahtar teslim fiyatı varmış.

D segment olarak da birkaç araç buldum;

Çok ağır hasarlı olmadıktan sonra benim için hasarlı olması sorun değil.

Bu arada, araç benzinli olursa LPG ile kullanacağım. Yeni araçlarla LPG uyumlu oluyor mu bilginiz varmı?

Son düzenleme:
Egea; garantili, piyasası hızlı ve sıfır araç olduğundan dolayı birçok yönden çok daha cazip geliyor ancak gerek yol tutuşu, iç-dış gövde malzeme kalitesi, konfor ve güvenlik bakımından C segment bir aracın D segment ile arasında çok ciddi fark var.
Birkaç ay sonra bütçeyi hazırlayarak bir araç almayı düşünüyorum ancak biraz kararsız kaldım. Siz ne dersiniz, görüşlerinizi merak ediyorum.

Sıfır Egea olursa 1.4 fire easy modelini düşünüyordum. Bu ayın yeni fiyat listesi ile 980.000₺ anahtar teslim fiyatı varmış.

Bu arada, araç benzinli olursa LPG ile kullanacağım. Yeni araçlarla LPG uyumlu oluyor mu bilginiz var mı?

Toyota Corolla gibi araçlara LPG uyumlu olurken Volkswagen'in TSI motorlarına uyumlu olmuyor ne yazık ki. Önerim 1.4 fire yerine 2. el D segment bir araç almanız.

Bu tarz konularda sıfır tarafına yatkın olsam da, iki seçeneği de seçmem.

Bahsettiğiniz model sıfır olsa da 1.4 Fire, Easy paket; en boş paket en düşük motor seçeneği. Onun yerine 2. el 1.3 Multijet Urban paket bakardım çünkü FIAT-Renault ürünlerinde boş paketler bir noktadan sonra insana yetersiz hissettirebiliyor, orta paketi almak en idealidir.

Tabii ben günümüzde servis fiyatlarının geldiği noktadan dolayı, sıfır araçların garanti avantajına tarafsız bakıyorum.

Bu arada, araç benzinli olursa LPG ile kullanacağım. Yeni araçlarla LPG uyumlu oluyor mu bilginiz var mı?

Bu ilanlardan Mondeo için konuşacak olursam Mondeo çekmiyor güçsüz kalıyor bizzat denedim kendim.

Bu ilanlardan Mondeo için konuşacak olursam Mondeo çekmiyor güçsüz kalıyor bizzat denedim kendim.
Bu ilanları örnek olarak vermiştim. Bir araç öneriniz varsa değerlendirebiliriz.
2009 model atmosferik 1.6 benzinli 120bg Mondeo titanyum paket var bizde. 200.000km'yi devirdik ve bunun 150.000km'sini de LPG ile ulaştım ve halen daha kullanmaya devam ediyorum.
Kabul edelim evet ağır bir araba, benzinli motor ile kalkışlar yavaş oluyor ancak ivmelendikten sonra iyi gidiyor bence. Birde biraz devirli kullanmak gerekiyor yoksa araç bayılıyor sizin de dediğiniz gibi. Yeni modellerinde çekiş çokmu düştü bilgim yoktur ama.
Siz hangi modelini kullanmıştınız acaba? Değmezmi dersiniz 2020 Mondeo'yu almaya?

Aynı paraya sıfır araba daha mantıklı. O paraya ikinci el arabanın nasıl geçmişi olacağını bilemezsin. En basitinden sıfır arabaya ilk kez sen oturuyorsun, diğeri kaç kişinin elinden geçti kim bilir. Sümüğünü mü sildi direksiyona, kaç kere osurdu koltuğa vs.
Ayrıca o Mondeo yıkık. Kesinlikle bulaşmanı tavsiye etmem.
Mercedes ilanı da sanki herhangi biri dışarıdan arabanın fotoğraflarını çekmiş gibi durmuş. Arabanın sahibi koymamış gibi ilana.

Son düzenleme:
Bu ilanları örnek olarak vermiştim. Bir araç öneriniz varsa değerlendirebiliriz.
2009 model atmosferik 1.6 benzinli 120bg Mondeo titanyum paket var bizde. 200.000Km'yi devirdik ve bunun 150.000Km'sini de LPG ile ulaştım ve halen daha kullanmaya devam ediyorum.
Kabul edelim evet ağır bir araba, benzinli motor ile kalkışlar yavaş oluyor ancak ivmelendikten sonra iyi gidiyor bence. Bir de biraz devirli kullanmak gerekiyor yoksa araç bayılıyor sizin de dediğiniz gibi. Yeni modellerinde çekiş çok mu düştü bilgim yoktur ama.
Siz hangi modelini kullanmıştınız acaba? Değmezmi dersiniz 2020 Mondeo'yu almaya?

2020 modelini bilmiyorum, 2015 model kullanmıştım fakat 1.5 motor hele tüp takılacaksa kasaya ağır geliyor, kaldıramıyor araba

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı