Sıfır Gigabayt B450M S2H Çalışmıyor

Denizari

Kilopat
Daha fazla  
Anakartı bu gün öğlen saatlerinde Koşuyolu İnventus'dan aldım

eve gelerek montajını yaptım fakat anakart hiçbir şekilde tepki vermiyordu.

Ardından anakartı alarak direkt mağazaya gittim, üstelik yanımda komple kasayı da götürdüm. Teknik serviste çalıştıramadıkları için BIOS güncelleme yaptıklarını, ondan sonra çalıştığını söylediler.

Beni teknik servise alıp çalıştığını gösterdiler. BIOS ekranındaydı ve arkadaşın söylediğine göre, F41 veya K41 (tam hatırlamıyorum) BIOS sürümünü yüklemişler.

İşlemcim Ryzen5 1600X eski BIOS'la uyumsuz olduğu için çalışmamış.

Fakat kasayı alıp eve geldiğimde tıpkı ilk aldığım anda olduğu gibi anakart hiçbir tepki vermiyordu. Power kablosu, priz vs. de hiç bir problem olmadığını kesin olarak biliyorum.

Ayrıca bilgisayarın diğer hiç bir donanım parçasında da sorun yok, zaten teknik serviste çalıştı cihaz.

Ben bu işin içinden çıkamadım, lütfen bir fikir verebilir misiniz?

Anakartta arıza olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
2. Tavsiyem sisteminizi uzay montaj kurarak deneyin.Ardından tekrar gözden geçirin.

Benzer bir durum sistemimi ilk aldığım zaman başıma gelmişti. Çok basit bir sorundan dolayı sistem çalışmıyordu. Neydi sorun biliyor musun? Power kablosunun güç yuvalarından birinin yerinden çıkması. Belki çıkmıştır eğer anlıyorsan her şeyi sök uzay montaj yap derim.

Anakartı test ederken ederken kasa içine montajlı mıydı?
Hayır, değildi. İşlemcim, ekran kartım ve Psu çıkarılıp masaüstündeki Anakarta takıldı. Fakat gözlerimin önünde aynı Anakart kasama monte edildi.
2. Tavsiyem sisteminizi uzay montaj kurarak deneyin.Ardından tekrar gözden geçirin.
Uzay montaj dediğiniz nedir? Şu anda kasadan tüm parçaları çıkararak, anakartı statik poşet üzerinde masanın üstünde denedim. Bahsettiğiniz şey buysa, evet bunu da yaptım.
Servis güncelleme yaparken sizin işlemciyi mi kullandı?
Açıkçası bunu sormadım, odaya çıktığımda benim işlemcim takılıydı ve ekran Bios menüsündeydi.

Hayır, değildi. İşlemcim, ekran kartım ve Psu çıkarılıp masaüstündeki Anakarta takıldı. Fakat gözlerimin önünde aynı Anakart kasama monte edildi.
Tekrar kasa ile mağazaya götürün büyük ihtimal bir yerinde problem var.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı